ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνελήφθη 32χρονος σε σχέση με την πυρκαγιά στην Ανώγυρα

Μαρτυρία οδήγησε στη σύλληψη του 32χρονου

ΚΥΠΕ

Συνελήφθη ένας 32χρονος σε σχέση με την πυρκαγιά στην Ανώγυρα, κατόπιν μαρτυρίας που προέκυψε εναντίον του. Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, ο 32χρονος ύποπτος συνελήφθη με δικαστικο ενταλμα και οδηγείται στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού για τη διαδικασία προσωποκράτησης.

Εξάλλου, στα 1,3 τετραγωνικά χλμ εκτιμάται η καμένη έκταση της δασικής βλάστησης, την οποία άφησε πίσω της η δασική πυρκαγιά μεταξύ των κοινοτήτων Λάνειας – Τριμίκλινης, που εκδηλώθηκε χθες και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο σήμερα.

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Δασών αναφέρει ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, συνέχισαν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και με την ανατολή του ήλιου ξεκίνησαν εκ νέου οι εναέριες επιχειρήσεις.

Κατά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνέβαλαν από αέρος δώδεκα πτητικά μέσα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις από το Τμήμα Δασών ανήλθαν σε 150 άτομα, 20 πυροσβεστικά οχήματα, 10 προωθητές γαιών και 3 βυτιοφόρα.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχείρησαν 15 άτομα με 5 πυροσβεστικά οχήματα, από την Πολιτική Άμυνα 31 άτομα με 11 μικρά πυροσβεστικά οχήματα, από την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας 6 άτομα με 2 μικρά πυροσβεστικά οχήματα και από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού 4 άτομα με 2 μικρά πυροσβεστικά οχήματα.

Σημαντική ήταν, επίσης, και η συμβολή μελών των κοινοτικών συμβουλίων της περιοχής, της Αστυνομίας, Εθνικής Φρουράς, ΑΗΚ και Εθελοντικών Ομάδων.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων. Τα αίτια της πυρκαγιάς αποδίδονται σε ρίψη πυροτεχνημάτων, καταλήγει το Τμήμα Δασών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση