ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνολικά 136 παράτυποι μετανάστες έφτασαν την Πρωτοχρονιά στην Κύπρο

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας εντόπισαν γύρω στις 2.00 το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς ένα σκάφος με παράτυπους μετανάστες

ΚΥΠΕ

Συνολικά 136 παράτυποι μετανάστες έφτασαν ανήμερα την Πρωτοχρονιά με σκάφος στην Κύπρο, ενώ συνελήφθη νεαρός που φέρεται να ήταν ο πλοηγός του.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας εντόπισαν γύρω στις 2.00 το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς ένα σκάφος με παράτυπους μετανάστες στην θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο.

Στο σημείο έσπευσαν σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και οδήγησαν το πλεούμενο, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 136 παράτυποι μετανάστες, που φαίνεται να ξεκίνησαν από το Λίβανο, στο αλιευτικό καταφύγιο Golden Coast στο Παραλίμνι όπου έγινε η καταγραφή των στοιχείων τους.

Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι στο σκάφος επέβαιναν 79 άνδρες, 10 γυναίκες, 26 παιδιά και 21 ασυνόδευτοι ανήλικοι οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Μεταναστών Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη νεαρού ηλικίας 25 ετών, που φέρεται να ήταν ο πλοηγός της βάρκας, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση