ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 06:53
 

Συντονισμός των αρμοδίων με στόχο την πρόληψη πυρκαγιών

Ο Πρόεδρος έδωσε οδηγίες έτσι ώστε να ενεργοποιηθούν όλοι οι μηχανισμοί καθαριότητας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την ανησυχία του αναφορικά με τον ενδεχόμενο κίνδυνο μεγάλων πυρκαγιών το καλοκαίρι, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, δίνοντας παράλληλα οδηγίες για συντονισμό των αρμοδίων, με στόχο την πρόληψη.
 
Σε δηλώσεις της μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου ανέφερε ότι λόγω της βροχόπτωσης, η βλάστηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Ο Πρόεδρος, συνέχισε «έδωσε σαφέστατες οδηγίες σε όλα τα αρμόδια Υπουργεία για συντονισμό, για να ενεργοποιηθούν όλοι οι μηχανισμοί καθαριότητας, πρόληψης ή άλλως πως να μπορέσουμε να προλάβουμε τον όποιον ενδεχόμενο κίνδυνο που φαίνεται να είναι μεγάλος».
 
Ταυτόχρονα, απηύθυνε έκκληση προς όλους τους αρμόδιους δήμους και κοινότητες, αλλά και σε όσους με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά προς αυτή την κατεύθυνση γιατί χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους μας.
 
Συνέστησε παράλληλα προσοχή σε όλους τους αρμόδιους Δήμους, κοινότητες και όποιους άλλους έχουν συμμετοχή ή με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Αναφέρθηκε παράλληλα σε προληπτικά μέτρα που πρέπει να παρθούν «για να μπορέσουμε να περάσουμε ένα, όπως φαίνεται, δύσκολο καλοκαίρι από άποψης φυσικών απειλών, και για να είμαστε έτοιμοι».
 
Η κ. Βασιλείου ρωτήθηκε εξάλλου κατά πόσο συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, και είπε ότι «όντως έγινε μια αναφορά στο Υπουργικό Συμβούλιο, στην απουσία όμως του Υπουργού Οικονομικών το θέμα έχει μετατεθεί για την επόμενη βδομάδα».
 
Σε ερώτηση πότε θα γίνει η σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων, η κ. Βασιλείου είπε ότι «μόλις οριστικοποιηθεί θα σας ενημερώσουμε». 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Πιθανή η κλήση του στο ΤΑΕ για κατάθεση

«Τα συγχαρητήρια μου για την πρωτοβουλία σας, που φαίνεται πολύπλευρη και στοχευμένη. Μια ερώτηση, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:32

Οι Τούρκοι και εμείς

«Εφ’ όσων δεν έχετε κάτι να πείτε γιατί γράφετε κ Γεωργιάδη; Για αυτοπροβολή; Να μη σας ξεχάσουν; ...»
Λευκωσιατης  |  16:10

Στο ψάξιμο συμμάχων για τις κυρώσεις

«Αρχίσαμε την επίρριψη ευθυνών στους άλλους. Η αντίσταση κάποιων μελών της Ε.Ε είναι δεδομένη, θα πρέπει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:39

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«Γειά σου, Συμπλήρωμα της εποχής σε όλους σας, κάνουν το νέο έτος μετράνε και τα όνειρά σας γίνονται ...»
Martin Laura  |  12:51

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X