ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σύσκεψη στο Υπ. Μεταφορών για το φλεγόμενο λεωφορείο που μετέφερε μαθητές

Στη συνάντηση θα εξακριβωθεί το χρονοδιάγραμμα για την εγκατάσταση αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης στα σχολικά λεωφορεία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συνάντηση συγκάλεσε σήμερα ο Κλάδος Δημόσιων Μεταφορών μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί σε εν κινήσει λεωφορείο που μετέφερε μαθητές, στην Αγλαντζιά. Όπως δήλωσε στην εκπομπή «ALPHA Ενημέρωση» ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, στη συνάντηση θα εξακριβωθεί το χρονοδιάγραμμα για την εγκατάσταση αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης στα σχολικά λεωφορεία.

«Την τελευταία φορά που εκδηλώθηκε φωτιά σε λεωφορείο είχαμε δώσει οδηγίες να εγκατασταθούν αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης και έκτοτε έχουμε διαπιστώσει ότι τα λεωφορεία τα οποία εκτελούν τις βασικές υπηρεσίες διαθέτουν αυτό το σύστημα. Μετά το σημερινό περιστατικό η διαδικασία θα επιταχυνθεί ούτως ώστε να εγκατασταθεί και στα μαθητικά», πρόσθεσε.

Ο κ. Βαφεάδης τόνισε ότι μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό ζήτησε από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών και τη Διεύθυνση για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να μεταβούν επιτόπου και να δουν κατά πόσο μπορούν να συνδράμουν στο έργο της Αστυνομίας.

«Πρόκειται για ένα περιστατικό που έρχεται σε συνέχεια τριών άλλων», είπε ο Υπουργός και πρόσθεσε ότι αποφασίστηκε να αναβαθμιστούν οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία. Διευκρίνισε επίσης ότι οι οδηγίες που υπάρχουν είναι ότι τα εν λόγω λεωφορεία πρέπει να είναι κάτω των 20 ετών. Τα πιστοποιητικά καταλληλόλητας, εξήγησε, εκδίδονται κάθε χρόνο μετά από τεχνικό έλεγχο ο οποίος ωστόσο δεν περιλαμβάνει τον ηλεκτρολογικό τομέα και όλα τα μαθητικά είχαν περάσει από τεχνικό έλεγχο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση