ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα ανενεργά χρονικά διαστήματα του 35χρονου

Προβληματίζονται οι ανακριτές - Τέθηκαν στο μικροσκόπιό τους τα κενά

Newsroom K

ΓΙΑΝΝΟΣ ΛΥΤΡΑΣ

Το ενδεχόμενο ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος, Νίκος Μεταξάς, να έχει αφαιρέσει την ζωή περισσότερων ατόμων, δεν παύει να απασχολεί τους ανακριτές, οι οποίοι ξεψαχνίζουν τα δεδομένα και τις ηλεκτρονικές του συνδιαλέξεις. Τα χρονικά διαστήματα, κατά τα οποία ο «Ορέστης» φαίνεται ότι ήταν ανενεργός, προβληματίζουν τους ανακριτές.

Το χρονικό και τα κενά

30 Σεπτεμβρίου 2016

Βάσει των μέχρι στιγμής στοιχείων, τα πρώτα του θύματα ήταν η 38χρονη Livia Florentina Bunea και η 8χρονη κόρη της, Elena Natalia. Οι δύο είχαν δηλωθεί ως ελλείπουσες στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 και, παρά τις καταγγελίες στην Αστυνομία και την κινητοποίηση γνωστών και φίλων, δεν είχαν εντοπιστεί ποτέ. Σήμερα, ωστόσο, το 2019, μετά την ομολογία του 35χρονου, φαίνεται ότι ανασύρθηκαν από τον βυθό της «Κόκκινης Λίμνης» στο Μιτσερό, μέσα σε ταξιδιωτικές βαλίτσες, οι σοροί τους.

13 Δεκεμβρίου 2017

Η επόμενη υπόθεση εξαφάνισης σημειώθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2017 και αφορούσε στην Maricar Valdez Arquiola, από τις Φιλιππίνες, ένα χρόνο και τρεις μήνες μετά τις δύο πρώτες.

5 Μαΐου 2018

Μετά την Maricar, ήταν η σειρά της Marry Rose και της 6χρονης κόρης της, Sierra. Η εξαφάνισή τους σημειώθηκε στις 5 Μαΐου 2018, με ένα διάστημα πέντε μηνών να μεσολαβεί.

Καλοκαίρι - 21 Ιουλίου 2018

Η έκτη και η έβδομη υπόθεση αφορούν στις εξαφανίσεις των Κάτχα Ανού από το Νεπάλ και Arian Palanas Lozano.

Την πρώτη, ο 35χρονος, ανακρινόμενος, ομολόγησε ότι την σκότωσε κάποια στιγμή το καλοκαίρι του 2018, χωρίς να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο. Όσον αφορά την Arian, αυτή εξαφανίστηκε στις 21 Ιουλίου 2018. Οι δύο τελευταίες υποθέσεις, απέχουν μερικούς μήνες από αυτήν των Marry Rose και Sierra.

Έβαλε φρένο;

Αναμφίβολα, οι ανακριτές βρίσκονται ενώπιον μιας πρωτοφανούς υπόθεσης και του πρώτου κατά συρροή δολοφόνου στην Κύπρο. Πλέον, Αστυνομία και κοινωνία, προσπαθούν να μπουν στο μυαλό του, υπό τον φόβο ύπαρξης περισσότερων θυμάτων, καθώς ο ίδιος προέβαινε σε παραδοχές με δόσεις.

Όπως προκύπτει από τις ημερομηνίες των εξαφανίσεων και των δολοφονιών των άτυχων γυναικών και των δύο παιδιών, μεσολαβούσαν διαστήματα αρκετών μηνών, σε κάποιες περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, από τον Σεπτέμβριο του 2016, μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2017, φαίνεται ένα κενό ενός έτους και τριών μηνών. Επίσης, ακόμα ένα κενό οκτώ περίπου μηνών προκύπτει από τον Δεκέμβριο του 2017, μέχρι το καλοκαίρι του 2018, οπότε και τοποθετούνται χρονικά οι τρεις τελευταίες του δολοφονίες.

Τέλος, ακόμα ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που θα εξεταστεί ενδελεχώς, είναι από το καλοκαίρι του 2018, μέχρι και τις 18 Απριλίου 2019, οπότε και ο 35χρονος Ίλαρχος συνελήφθη από την Αστυνομία ως ύποπτος.

Αυτά τα διαστήματα έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο των ανακριτών, οι οποίοι καλούνται τώρα να εξακριβώσουν εάν ο Ίλαρχος ήταν ανενεργός κατά τους χρόνους αυτούς ή έχει προβεί σε περισσότερες δολοφονίες, τις οποίες δεν έχει ομολογήσει. Σημαντικά στοιχεία αναμένεται ότι θα δώσουν και οι τηλεφωνικές κάρτες του «Ορέστη», που σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισαν να εξετάζονται από την Αστυνομία.

Μέχρι στιγμής, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Μαΐου, δεν έχει προκύψει οποιοδήποτε στοιχείο που να αλλάζει τα δεδομένα. Η πληροφόρηση αυτή προκαλεί αισθήματα αισιοδοξίας, αλλά δεν πρέπει να προκαλεί εφησυχασμό, καθώς το να διαβάσεις το μυαλό ενός ανθρώπου δεν είναι εύκολη υπόθεση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Τσαβούσογλου: Ο Αναστασιάδης μου μίλησε για λύση δύο κρατών

«Δυστυχώς για τον Τσαβούσογλου, κανείς δεν το πιστεύει. Είναι αναξιόπιστος!!!»
ΑΚΑ  |  10:57

Φ.Φωτίου: Ο παραλογισμός της κατοχής πρέπει να τερματιστεί

«Εσύ κύριε Φωτίου πότε θα πάς σπίτι σου? Αρκετάς είσπραξες τόσα χρόνια. »
ΑΚΑ  |  10:55

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Μεγαλύτερα αεροπλάνα για το Λονδίνο επιστρατεύει η Egypt Air

«Μήπως είναι ακόμη ένα τρικ …μάρκετινγκ για να ανεβάσουν τις τιμές των εισιτηρίων;»
Ai Em  |  10:39

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X