ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:53
 

Τα δεδομένα που μπορεί να δώσει ένα «μαύρο κουτί»

Οι εξελίξεις με το θανατηφόρο της Λεμεσού

Newsroom K

Όλα τα νέα αυτοκίνητα πλέον φέρουν υποχρεωτικά «μαύρο κουτί» ή «καταγραφέα συμβάντων» ή όπως επιστημονικά λέγεται «event data recorder – EDR». Τα μαύρα κουτιά των αυτοκινήτων καταγράφουν ενδείξεις, ανάμεσα στις οποίες υπάρχουν η κατεύθυνση της επιτάχυνσης, η θέση του γκαζιού, η ταχύτητα, ο χρόνος ενεργοποίησης των αερόσακων και άλλα.

Ο κύριος σκοπός είναι να καταγράφει, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις συγκρούσεων δεδομένα που θα βοηθήσουν στην κατανόηση της λειτουργίας των συστημάτων του αυτοκινήτου.

Το «μαύρο κουτί» έχει σχεδιαστεί να καταγράφει δεδομένα που σχετίζονται με τα συστήματα τόσο της ενεργητικής όσο και της παθητικής ασφάλειας του αυτοκινήτου για μια σύντομη χρονική περίοδο, συνήθως 30 δευτερολέπτων ή και λιγότερο.

Το EDR καταγράφει δεδομένα όπως:

Πως λειτούργησαν τα διάφορα συστήματα του αυτοκινήτου.

Για πόσο (ή καθόλου) ο οδηγός πάτησε γκάζι ή φρένο, και

Η ταχύτητα που κινείτο το αυτοκίνητο.

Σημειώνεται ότι, τα δεδομένα καταγράφονται από το αυτοκίνητο μόνο εάν συμβεί μια σύγκρουση, δεν καταγράφονται στις κανονικές συνθήκες οδήγησης και δεν καταγράφονται προσωπικά δεδομένα (π.χ. όνομα, φύλο, ηλικία και τοποθεσία σύγκρουσης).

Το «μαύρο κουτί» στο όχημα του 50χρονου Ρώσου

Η Αστυνομία έχει στα χέρια της το «μαύρο κουτί» από το όχημα του 50χρονου Ρώσου, το οποίο έχει κατασχεθεί από την πρώτη μέρα της μοιραίας σύγκρουσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, το περιεχόμενο του «μαύρου κουτιού» αναμένεται αρχικά να εξεταστεί από ειδικούς της Αστυνομίας και αν ικανοποιηθούν οι ανακριτές από το πόρισμα, δεν αναμένεται να γίνει άλλη εξέταση.

Εάν όμως δεν ικανοποιήσει το πόρισμα, αναμένεται το «μαύρο κουτί» να σταλεί στην αντιπροσωπεία της εταιρείας του οχήματος σε Κύπρο και εξωτερικό και να εξεταστεί από τους ειδικούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Κανένα ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στην Επαρχία Πάφου

«Ο θεός να βοηθήσει. Αμήν»
Marios  |  13:33

Brexit: Το Λονδίνο απειλεί με απόσυρση από τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.

«Προφανώς, η "μεγαλομανία" είναι έμφυτη σε Ηγέτες με Τούρκικη καταγωγή!!»
YIANNOULIS  |  10:55

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Την Παρασκευή, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, που αναµένεται να δώσει µεµονωµένες βροχές, το απόγευµα και το βράδυ.

Στους 18 βαθμούς η θερμοκρασία

Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Τοπικά, κυρίως στο εσωτερικό, πιθανό να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη ή οµίχλη ...
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X