ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τέσσερις μήνες φυλάκιση για τον πρώην κοινοτάρχη της Κρήτου Τέρρα

Μεγάλη απάτη για τη μεταβίβαση οικοπέδου αποβιώσαντος

Newsroom K

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών καταδικάστηκε ο πρώην κοινοτάρχης της Κρήτου Τέρρα στην επαρχία Πάφου, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι είναι ένοχος σε υπόθεση πλαστογραφίας, που αφορά σε μεταβίβαση τεμαχίου γης. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν με ποινή φυλάκισης μια δικολάβος και ο συγγενής αποβιώσαντος, ο οποίος μεταβίβασε παράνομα στο όνομά του το επίμαχο τεμάχιο γης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24News, ο εκλιπών ζούσε στο εξωτερικό, αλλά άφησε περιουσία στην Κύπρο, η οποία ήταν γραμμένη στο όνομά του. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο καταδικασθείς πλέον συγγενής φέρεται να ήθελε να μεταβιβάσει στον εαυτό του την κληρονομιά που άφησε ο θείος του, καταφεύγοντας σε δόλιες μεθόδους, συνωμοτώντας με τον πρώην κοινοτάρχη και τη δικολάβο.

Ο συγγενής του αποβιώσαντος έκανε αιτήσεις για να του μεταβιβάσουν τη γη και άλλα αντικείμενα που είχε ο εκλιπών συγγενής του και δήλωνε πως είναι ο μοναδικός κληρονόμος.

Μάλιστα, φέρεται να έδρασε άμεσα και να αποτάθηκε στη δικολάβο, η οποία επιβεβαίωσε ότι είναι ο μοναδικός κληρονόμος και ακολούθως ο πρώην κοινοτάρχης φέρεται να πιστοποίησε το έγγραφο, έχοντας εις γνώσιν του τα γεγονότα. Όλες οι παραπάνω ενέργειες πραγματοποιήθηκαν με πλαστά έγγραφα και την ανοχή των καταδικασθέντων τέως κοινοτάρχη και της δικολάβου.

Στη συνέχεια, ο ένοχος συγγενής έφτασε μέχρι το κτηματολόγιο και με τα πλαστά έγγραφα φέρεται να μεταβίβασε την περιουσία στο όνομά του. Ωστόσο, συγγενής του εκλιπόντος, η οποία είναι κληρονόμος, ανακάλυψε πως η περιουσία μεταβιβάστηκε μόνο στον καταδικασθέντα και αποφάσισε να καταφύγει στη δικαιοσύνη. Η υπόθεση τελικά οδηγήθηκε στο δικαστήριο, το οποίο εξέδωσε καταδικαστική απόφαση εναντίον των τριών εμπλεκομένων.

Οι τρείς αντιμετώπιζαν 12 κατηγορίες, μεταξύ αυτών της συνωμοσίας και της πλαστογραφίας.

Το Δικαστήριο Πάφου διέταξε ποινή φυλάκισης στον πρώην κοινοτάρχη τεσσάρων μηνών, στη δικολάβο πέντε μηνών και στον συγγενή του εκλιπόντος ποινή εννιά μηνών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση