ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:05
 

Τέσσερις μήνες φυλάκιση για τον πρώην κοινοτάρχη της Κρήτου Τέρρα

Μεγάλη απάτη για τη μεταβίβαση οικοπέδου αποβιώσαντος

Newsroom K

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών καταδικάστηκε ο πρώην κοινοτάρχης της Κρήτου Τέρρα στην επαρχία Πάφου, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι είναι ένοχος σε υπόθεση πλαστογραφίας, που αφορά σε μεταβίβαση τεμαχίου γης. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν με ποινή φυλάκισης μια δικολάβος και ο συγγενής αποβιώσαντος, ο οποίος μεταβίβασε παράνομα στο όνομά του το επίμαχο τεμάχιο γης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24News, ο εκλιπών ζούσε στο εξωτερικό, αλλά άφησε περιουσία στην Κύπρο, η οποία ήταν γραμμένη στο όνομά του. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο καταδικασθείς πλέον συγγενής φέρεται να ήθελε να μεταβιβάσει στον εαυτό του την κληρονομιά που άφησε ο θείος του, καταφεύγοντας σε δόλιες μεθόδους, συνωμοτώντας με τον πρώην κοινοτάρχη και τη δικολάβο.

Ο συγγενής του αποβιώσαντος έκανε αιτήσεις για να του μεταβιβάσουν τη γη και άλλα αντικείμενα που είχε ο εκλιπών συγγενής του και δήλωνε πως είναι ο μοναδικός κληρονόμος.

Μάλιστα, φέρεται να έδρασε άμεσα και να αποτάθηκε στη δικολάβο, η οποία επιβεβαίωσε ότι είναι ο μοναδικός κληρονόμος και ακολούθως ο πρώην κοινοτάρχης φέρεται να πιστοποίησε το έγγραφο, έχοντας εις γνώσιν του τα γεγονότα. Όλες οι παραπάνω ενέργειες πραγματοποιήθηκαν με πλαστά έγγραφα και την ανοχή των καταδικασθέντων τέως κοινοτάρχη και της δικολάβου.

Στη συνέχεια, ο ένοχος συγγενής έφτασε μέχρι το κτηματολόγιο και με τα πλαστά έγγραφα φέρεται να μεταβίβασε την περιουσία στο όνομά του. Ωστόσο, συγγενής του εκλιπόντος, η οποία είναι κληρονόμος, ανακάλυψε πως η περιουσία μεταβιβάστηκε μόνο στον καταδικασθέντα και αποφάσισε να καταφύγει στη δικαιοσύνη. Η υπόθεση τελικά οδηγήθηκε στο δικαστήριο, το οποίο εξέδωσε καταδικαστική απόφαση εναντίον των τριών εμπλεκομένων.

Οι τρείς αντιμετώπιζαν 12 κατηγορίες, μεταξύ αυτών της συνωμοσίας και της πλαστογραφίας.

Το Δικαστήριο Πάφου διέταξε ποινή φυλάκισης στον πρώην κοινοτάρχη τεσσάρων μηνών, στη δικολάβο πέντε μηνών και στον συγγενή του εκλιπόντος ποινή εννιά μηνών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

H «Κ» αποκαλύπτει την πρόταση του ΟΚΥπΥ που απέρριψε η ΠΑΣΥΚΙ

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:44

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X