ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θάνατος καταδρομέα: Τί έδειξε η νεκροτομή

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του 27χρονου καταδρομέα - ΣΥΟΠ, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης της Εθνικής Φρουράς στη θαλάσσια περιοχή της Λάρας, την Δευτέρα (27/6).

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής ο θάνατος του Παναγιώτη Γιαννιού προήλθε από βαρύτατη κάκωση κεντρικού νευρικού συστήματος, συνεπεία κατάγματος σπονδυλικής στήλης λόγω πτώσης από ύψος.

Σημειώνεται πώς την νεκροτομή, διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και ο Ορθόδοξος Ορθοδόξου

Θυμίζουμε πώς η οικογένεια του άτυχου Παναγιώτη αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του και συγκεκριμένα της καρδιάς, των νεφρών, του πνεύμονα και του ήπατος, χαρίζοντας ζωή σε συνανθρώπους του, που περιμένουν υπομονετικά, για την εξεύρεση μοσχεύματος.

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες 

Εξάλλου σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό του 27χρονου. Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα ήδη πέρασαν το κατώφλι του ΤΑΕ Πάφου, όλοι όσοι συμμετείχαν στην προγραμματισμένη άσκηση και έδωσαν κατάθεση.

Από πλευράς Αστυνομίας, θα διερευνηθούν οι συνθήκες ώστε να εξακριβωθεί πώς σημειώθηκε το θλιβερό περιστατικό και κατά πόσο προκύπτουν ποινικές ευθύνες.

Οι προκαταρκτικές έρευνες, έδειξαν πως ο 27χρονος καταδρομέας δεν έπεσε από το προβλεπόμενο ύψος, το οποίο προνοεί η συγκεκριμένη άσκηση.

Συγκεκριμένα, η ενημέρωση που λάβαμε είναι πως ο άτυχος Παναγιώτης Γιαννιός, πήδηξε από ύψος περίπου 20 μέτρων, ωστόσο αυτό θα ξεκαθαριστεί όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες τόσο από την Αστυνομία όσο και από την Εθνική Φρουρά.

Σημειώνεται πως περιστατικό σημειώθηκε την ώρα προγραμματισμένου διαφημιστικού σποτ που είχε την έγκριση του Υπουργείου Άμυνας και σκοπό είχε την προώθηση του κοινωνικού έργου των καταδρομικών δυνάμεων.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης (30/6), ο Υπουργός Άμυνας, ρωτήθηκε εάν υπήρξε λάθος από πλευράς ελικοπτέρου: «Είναι πολύ σημαντικό να αποδειχθεί από ποιο υψόμετρο και αν ήταν πράγματι σε θέση ρίψης το ελικόπτερο την ώρα που επιχειρήθηκε η έξοδος του καταδρομέα».

«Είναι πολύ σημαντικό γεγονός να διαφανεί κατά πόσον ήταν στη σωστή θέση το ελικόπτερο. Υπάρχουν λόγω και της φύσης διάφορα δεδομένα, τα οποία αναλύονται», σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση