ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θάνατος 6χρονου: Πώς τοποθετείται το Απολλώνειο Νοσοκομείο

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ανακοίνωση εξέδωσε το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο αναφορικά με τον θάνατο του 6χρονου παιδιού μετά από χειρουργική επέμβαση, παραθέτοντας τη δική του πτυχή για τα όσα συνέβησαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, θα ήθελε να ενημερώσει ότι από τις 27 Σεπτεμβρίου 2021, ομάδα εξαιρετικά έμπειρων ιατρών με επικεφαλής καταξιωμένο Κύπριο παιδοκαρδιοχειρουργό ο οποίος μέχρι πρόσφατα είχε την θέση του Διευθυντή μεγάλης παιδοκαρδιοχειρουργικής κλινικής στη Γερμανία, διενεργεί στο νοσοκομείο μας παιδοκαρδιοχειρουργικές επεμβάσεις.

Οι επεμβάσεις αφορούν περιστατικά σε παιδάκια ηλικίας από 4 μηνών μέχρι 17 χρονών με σοβαρές καρδιοπάθειες, η ζωή των οποίων βρισκόταν σε κίνδυνο και στα οποία δίνεται τώρα μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή. Ανάμεσα στα περιστατικά, παιδάκια από την Κύπρο αλλά και παιδάκια από το εξωτερικό που ταξίδεψαν στην Κύπρο ειδικά για να υποβληθούν σε παιδοκαρδιοχειρουργικές επεμβάσεις και έχουν χειρουργηθεί με απόλυτη επιτυχία.

Αρκετές από τις επεμβάσεις όπως εμφύτευση πτωματικής βαλβίδας στη θέση της πνευμονικής βαλβίδας, αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας με τη μέθοδο ROSS, διόρθωση τετραλογίας Fallot σε βρέφος, διόρθωση στένωσης ισθμού αορτής αλλά και πολλές άλλες, είναι πρωτοποριακές για τα ιατρικά δρώμενα της Κύπρου και διενεργούνται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες κατακλύζουν το διαδίκτυο αλλά και πολλά τηλεοπτικά κανάλια ψευδείς ειδήσεις, οι οποίες δεν σέβονται καθόλου το ευαίσθητο θέμα της ανθρώπινη ζωής ενός παιδιού και οι οποίες μας λυπούν ιδιαίτερα. Κάποιοι μάλιστα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο προς όφελος τους, χωρίς καν να γνωρίζουν τα γεγονότα και χωρίς να αναμένουν τουλάχιστον, ως ορίζει τόσο η διαδικασία αλλά και η ιατρική δεοντολογία την οποία κόπτονται ότι υπηρετούν, τα αποτελέσματα των ερευνών και της νεκροτομής.

Προφανώς κάποιοι εκμεταλλεύονται επίσης και την υπεύθυνη και συγκρατημένη στάση που έχουμε επιδείξει μέχρι τώρα. Γι’ αυτό το λόγο σαν Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο επιθυμούμε να τοποθετηθούμε και να ενημερώσουμε το κοινό για την πραγματική εικόνα των γεγονότων.

Το συγκεκριμένο περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες 2 μέρες, αφορούσε εξάχρονο που αντιμετώπιζε βαριά παραμελημένη καρδιοπάθεια - αορτοπάθεια και η απόφαση για χειρουργική επέμβαση βασίστηκε σε αυστηρά ιατρικά κριτήρια και πρωτόκολλα. Οι γονείς ήταν πλήρως ενημερωμένοι για την κρισιμότητα του περιστατικού και τους πιθανούς κινδύνους μια τέτοιας επέμβασης. Το περιστατικό αυτό είχε απευθυνθεί και στην Γερμανία πριν από μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά η οικογένεια δεν έλαβε άδεια μετάβασης. Όλη η πολυπληθής ομάδα (ιατροί και νοσηλευτές) έδωσαν το άπαν των δυνάμεων τους και έπραξαν τα ιατρικώς δέοντα. Παρόλη τη πολύωρη προσπάθεια σε μια δύσκολη εξαρχής περίπτωση η μάχη για την ζωή χάθηκε. Είμαστε βέβαιοι ότι η αλήθεια θα λάμψει.

Η οικογένεια του Απολλωνείου Ιδιωτικού Νοσοκομείου θα ήθελε να εκφράσει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά του παιδιού.

Η μάχη για τη ζωή συνεχίζεται και δηλώνουμε παρόντες!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση