
ΚΥΠΕ
Θανατώθηκαν από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες 8 αμνοερίφια που εντοπίστηκαν σε φορτηγό όχημα που ανακόπηκε κατά την έξοδο του από τη νεκρή ζώνη προς τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανακοίνωσε, το Τμήμα Τελωνείων, προσθέτοντας ότι τα αμνοερίφια θανατώθηκαν, καθώς δεν κατέστη δυνατή η διαπίστωση της προέλευσής τους.
Το Τμήμα Τελωνείων αναφέρει πως σε συνεργασία με την Αστυνομία, θα συνεχίσει τη διερεύνηση, για να διαπιστωθεί κατά πόσο τα ζώα είχαν προέλευση τις κατεχόμενες περιοχές ή εκτρέφονταν παράνομα (χωρίς προβλεπόμενες σημάνσεις) σε φάρμες στην περιοχή της νεκρής ζώνης, αναφέρει το Τμήμα.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 4ης Ιουνίου λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων ενημερώθηκαν από την Αστυνομία για τον εντοπισμό του 42χρονου, ο οποίος φέρεται να μετέφερε κτηνοτροφικά ζώα μέσω της νεκρής ζώνης, παραβιάζοντας τους κανονισμούς πράσινης γραμμής.
Ο οδηγός συνελήφθηκε για αυτόφωρα αδικήματα και μαζί με το φορτηγό και τα ζώα οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Λατσιών για την συνέχεια των ερευνών. Αργότερα το φορτηγό με τα ζώα μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για να διαπιστωθεί η προέλευση τους. Κατά το μεσημέρι της 4ης Ιουνίου, οι λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων ενημερώθηκαν για τη θανάτωση των αμνοεριφίων.