ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τι δείχνουν οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη για τα φρικαλέα εγκλήματα

Ανασύρθηκε το τσιμεντιμπλόκ - Πανομοιότυπο με αυτό που εντοπίστηκε εντός της βαλίτσας που ανασύρθηκε την περασμένη Κυριακή

Newsroom K

Η υπόθεση «Ορέστης» αναμφίβολα έχει στιγματίσει την κυπριακή κοινωνία και ο πρώτος κατά συρροή δολοφόνος δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Η φρικαλέα δράση του και τα αποτρόπαια εγκλήματα τα οποία διέπραξε συντάραξαν συθέμελα το οικοδόμημα της πολιτείας. Οι πολίτες παρακολουθούν φοβισμένοι και τρομαγμένοι, χωρίς, πλέον, ίχνος εμπιστοσύνη στους θεσμούς.

Για 19η ημέρα συνεχίστηκαν οι έρευνες στα σημεία όπου ο υπό σύλληψη φερόμενος ως δράστης, Νίκος Μεταξάς, υπέδειξε ότι ήταν αυτά που επέλεξε να ξεφορτωθεί τα πτώματα των θυμάτων του. Η επιχείρηση ανάσυρσης αντικειμένου από τον βυθό της «Κόκκινης λίμνης» μονοπώλησε τις έρευνες ενώ εξελίξεις σημειώθηκαν και σε πολιτικό επίπεδο, με την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου.

Τσιμεντομπλόκ το αντικείμενο που ανασύρθηκε

Στο επίκεντρο των ερευνών της Πέμπτης ήταν η επιχείρηση ανάσυρσης αντικειμένου, από την «Κόκκινη λίμνη», που εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, ωστόσο η αγωνία παρατείνεται, αφού ανασύρθηκε τσιμεντομπλόκ και όχι βαλίτσα.

Δύτης, με τη βοήθεια ενός ειδικού σιδερένιου κουβουκλίου, προσδεδεμένο με γερανοφόρο όχημα, καταδύθηκε στη λίμνη και ανέσυρε το αντικείμενο.

Οι έρευνες των αρχών ολοκληρώθηκαν για να συνεχιστούν την Παρασκευή.

Βίντεο από την επιχείρηση ανάσυρσης

Η εξέλιξη μέσα από το τσιμεντομπλόκ

Αν και το αντικείμενο που ανασύρθηκε από την «Κόκκινη λίμνη» δεν είναι μια από τις βαλίτσες της φρίκης, αλλά τσιμεντομπλόκ, φαίνεται να υπάρχει εξέλιξη στις έρευνες. Αυτό προκύπτει μέσα από πληροφορίες που θέλουν το σημερινό τσιμεντομπλόκ να είναι πανομοιότυπο με αυτό που εντοπίστηκε εντός της βαλίτσας η οποία ανασύρθηκε από την λίμνη την Κυριακή του Πάσχα και εντός της οποίας βρισκόταν πτώμα γυναίκας.

Φωτογραφία από το τσιμεντομπλόκ που ανασύρθηκε δημοσίευσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Να σημειωθεί ότι με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο κατ’ ομολογία δολοφόνος, Νίκος Μεταξάς, κατά την διάρκεια ανάκρισης, ανέφερε ότι μία εκ των βαλιτσών την έδεσε με τσιμεντομπλόκ.

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις που σοκάρουν

Με τις έρευνες να διεξάγονται σε όλα τα επίπεδα με εντατικούς ρυθμούς, oı αποκαλύψεις για την δράση του 35χρονου αξιωματικού συνεχίζουν να σοκάρουν την κοινή γνώμη. Την Πέμπτη άλλη μια πτυχή της πολύκροτης υπόθεσης αποκαλύφθηκε, αφού σύμφωνα με τα ευρήματα που προέκυψαν από τις νεκροτομές των θυμάτων, ο 35χρονος στραγγάλιζε τα θύματα του με κεφαλοκλείδωμα. 

Αυτή η αποκάλυψη ήρθε να επαληθεύσει αυτά που ακούστηκαν στην αρχική του ομολογία στο δικαστήριο στις 21 Απριλίου. Σύμφωνα με τα όσα ανέγνωσε τότε ο Υπαστυνόμος Ιωάννης Γιωρκάτζης, ο 35χρονος σε θεληματική του κατάθεση είπε ότι γνώρισε την 28χρονη Arian Palanas Lozano μέσω της σελίδας γνωριμιών, Badoo, συναντήθηκαν και την μετέφερε στο σπίτι του, όπου κατά την διάρκεια ερωτικής συνεύρεσης, την έπνιξε. Στην συνέχεια, την έδεσε και την πέταξε στο φρεάτιο στο Μιτσερό.

Άλλη μια ιστορία που ήρθε στην επιφάνεια, έχει να κάνει με την δολοφονία της Maricar Valdez Arquiola και τον τρόπο που προσπάθησε ο 35χρονος να προσεγγίσει φίλη της άτυχης κοπέλας. Όπως αναφέρει η κοπέλα, ονόματι Μάρτζι, ο «Ορέστης» προσπάθησε να την συναντήσει με το πρόσχημα ότι θα της έδινε πληροφορίες για την εξαφανισμένη φίλη της. Η επιμονή του στο να συναντηθούν μόνοι τους κίνησε τις υποψίες της κοπέλας, η οποία αρνήθηκε να τον συναντήσει. Ο «Ορέστης» προσπάθησε με διάφορους δόλιους τρόπους να ξεγελάσει την Μάρτζι λέγοντας της ότι οι πληροφορίες που κατέχει είναι τόσο σοβαρές που θα έπρεπε να της συζητήσουν μόνο πρόσωπο με πρόσωπο. Εντύπωση προκαλεί και το τελευταίο μήνυμα που έλαβε από το κινητό της Maricar και το οποίο όπως όλα δείχνουν συντάχθηκε από τον 35χρονο με στόχο να παραπλανήσει.

Το μήνυμα έγραφε «δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτόν» με την Μάρτζι να αναφέρει, «Η αίσθηση που σου άφηνε το τελευταίο της μήνυμα ήταν ότι θα έκανε κακό στον εαυτό της, μόνο που είμαι σίγουρη ότι το μήνυμα αυτό δεν ήταν δικό της. Ήταν γραμμένο βέβαια στην γλώσσα μας αλλά ήταν μεταφρασμένο στο google translate. Δεν ήταν σωστό, η γραμματική του δηλαδή δεν ήταν σωστή. Μετά από αυτό εξαφανίστηκε».

Νέα επιτροπή

Αντιμέτωποι με επιτροπές επί επιτροπών θα βρεθούμε για άλλη μια φορά στην Κύπρο και το ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο αυτή την φορά θα προκύψουν ουσιαστικά αποτελέσματα που θα καταδεικνύουν τα άτομα που ενδεχομένως ευθύνονται για την ολιγωρία στην διερεύνηση των υποθέσεων.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ο Αρχηγός Αστυνομίας έχει διατάξει δεύτερη έρευνα από τριμελή επιτροπή σε σχέση με τρία ελλείποντα πρόσωπα, τα ίχνη των οποίων εξαφανίστηκαν στις 30.9.16 και 13.12.17.

Είπε, επίσης, ότι τα αποτελέσματα αυτής όσο και της πρώτης έρευνας, αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα και θα τεθούν ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες.

Ανέφερε ότι για σκοπούς διερεύνησης ορίστηκε τριμελής επιτροπή υπό το βοηθό Αρχηγό Υποστήριξης Ανδρέα Κουσιουμή και δύο άλλους αξιωματικούς και θα διερευνηθεί αν έγιναν οι ενδεδειγμένες ενέργειες ή υπήρξαν οποιεσδήποτε παραλείψεις που συνιστούν πειθαρχικά ή και ποινικά αδικήματα από οποιοδήποτε μέλος ή μέλη της Δύναμης.

Άρθρο-κόλαφος του BBC

Η υπόθεση «Ορέστη» φαίνεται να άνοιξε τον «Ασκό του Αιόλου». Δημοσίευμα του BBC στην ιστοσελίδα του κάνει αναφορά της μεταχείρισης μεταναστριών στην Κύπρο.

Χαρακτηριστικός μάλιστα είναι ο τίτλος του εν λόγω δημοσιεύματος: «Οι δολοφονίες στην Κύπρο αποκαλύπτουν την κακομεταχείριση των μεταναστριών». Εν συνεχεία ο δημοσιογράφος, με επικριτικό ύφος γραφής, σχολιάζει ότι «η υπόθεση έχει αποκαλύψει ένα σύστημα εκμετάλλευσης που επιτρέπει την εργασία δεκάδων χιλιάδων γυναικών μεταναστριών ως οικιακών βοηθών υπό συνθήκες που επικριτές έχουν περιγράψει ως συνθήκες σύγχρονης δουλείας».

Από πλευράς της, η Κυβέρνηση θέλησε μέσα από ανακοίνωση να απαντήσει στα «επικριτικά ή δυσφημιστικά» όπως τα χαρακτηρίζει δημοσιεύματα. Όπως τονίζει στην ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας, «ένεκα δημοσιευμάτων και ισχυρισμών ότι η Κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί επαρκώς για την πληροφόρηση διεθνών μέσων ενημέρωσης σχετικά με τη νομοθεσία που ισχύει στην Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και με πολιτικές και δράσεις της Κυβέρνησης και ως εκ τούτου, υπήρξαν επικριτικά ή και δυσφημιστικά δημοσιεύματα, δίδονται στη δημοσιότητα λεπτομερείς απαντήσεις που έχουν δώσει τις τελευταίες ημέρες το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Υπουργείο Εσωτερικών σε ξένα μέσα ενημέρωσης».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Καθ. Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

Να είσαι διακοσμητής δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα… είναι όμως πολύ ενδιαφέρον.
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
X