ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τιμητική διάκριση στον απερχόμενο μόνιμο αντιπρόσωπο Νίκο Αιμιλίου από την ΑΗΕΡΑ Βρυξελλών

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση.

ΚΥΠΕ

Τιμητική διάκριση στον απερχόμενο Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μελλοντικό Γενικό Εισαγγελέα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου, Νίκο Αιμιλίου, απένειμε το Τμήμα ΑΗΕΡΑ 610 των Βρυξελλών "European Eagle", κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης στην οποία ο κ. Αιμιλίου ήταν επίσημος προσκεκλημένος.

Στη διαδικτυακή εκδήλωση συμμετείχαν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο Ύπατος Αντιπρόεδρος, Lou Atsaves και ο Ύπατος Ταμίας Chris Kaitson, καθώς και ο Κυβερνήτης του District 28 (Ευρώπη), Γεώργιος Κρητικός (από τις Βρυξέλλες), τους οποίους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Τμήματος Θάνος Αθανασίου.

Τα μέλη του Τμήματος είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κ. Αιμιλίου την πορεία της Κύπρου στην ΕΕ, τη θεσμική εξέλιξη του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, την κατάσταση στη Μεσόγειο και τις τουρκικές προκλήσεις, τις ευρωτουρκικές σχέσεις, τις επιπτώσεις του Brexit και βέβαια την πορεία επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, όπως ο ίδιος τα έζησε κατά τα χρόνια της μακροχρόνιας θητείας του στις Βρυξέλλες (2004-2009 και 2016-2021).

Στο πλαίσιο του "Εξαμήνου της Κύπρου", που εξήγγειλε ο Πρόεδρος, τα μέλη ενημερώθηκαν, επίσης, για τις εκδηλώσεις του Τμήματος που προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα με φιλοξενούμενους υψηλόβαθμα στελέχη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση