ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Για το Κυπριακό συζήτησαν ΓΓ ΑΚΕΛ και Πρέσβειρα Γαλλίας

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, ζητήματα που αφορούν στις πολύ καλές σχέσεις Κύπρου - Γαλλίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η τρέχουσα κατάσταση στο Κυπριακό συζητήθηκε την Παρασκευή κατά συνάντηση του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου με την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, Salina Grenet-Catalano.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΑΚΕΛ έθεσε ζητήματα αναφορικά στην όλη συμπεριφορά της Τουρκίας, τις προκλήσεις και τις παράνομες ενέργειές της, τονίζοντας ιδιαίτερα την προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να θέσει επίσημα το θέμα των δύο κρατών.

Ο κ. Στεφάνου υπογράμμισε την ανάγκη όπως επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά και στο πλαίσιο της συμφωνημένης βάσης λύσης του Κυπριακού που είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα όπως αυτή περιγράφεται στα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, ζητήματα που αφορούν στις πολύ καλές σχέσεις Κύπρου - Γαλλίας και υπογραμμίστηκε η δυνατότητα διεύρυνσης τους σε διάφορους τομείς όπως της οικονομίας, προστασίας του περιβάλλοντος και του πολιτισμού.

Ενόψει της ανάληψης από τη Γαλλία της εκ περιτροπής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον ερχόμενο Ιανουάριο, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και θέματα ευρύτερης πολιτικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση