ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το ύστατο χαίρε στον Ξενοφώντα Καλλή (εικόνες)

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε το πρωί της Τρίτης, στον Ιερό ναό Ευαγγελίστριας, στο Δάλι, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε ο Ξενοφών Καλλής, ο οποίος απεβίωσε την Κυριακή 24/09 μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε το πρωί της Τρίτης, στον Ιερό ναό Ευαγγελίστριας, στο Δάλι, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ποιος ήταν ο Ξενοφών Καλλής

Ο Ξενοφών Καλλής, εργάστηκε ακούραστα και αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για ανεύρεση των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας, αλλά και για τους αγνοούμενους της περιόδου 1963-64 και 1955-59. Ήταν στο πλευρό των οικογενειών των αγνοουμένων και με τον ειλικρινή και ευθύ του χαρακτήρα τύγχανε σεβασμού και αποδοχής και από τους Τουρκοκύπριους, γεγονός το οποίο οδήγησε στην άντληση σημαντικών πληροφοριών για την υπόθεση των αγνοουμένων.

Σημειώνεται ότι ο εκλιπών σπούδασε κοινωνιολογία στο Λονδίνο, χειριζόταν άριστα την αγγλική γλώσσα και έχει αφήσει τεράστιο γραπτό έργο στην Κυπριακή Δημοκρατία, εκθέσεων και λεπτομερών καταγραφών για το Κυπριακό και τις ανθρωπιστικές πτυχές του.

Ο Ξενοφών Καλλής διετέλεσε σύμβουλος του Ελληνοκύπριου Εκπροσώπου στη Διερευνητική επιτροπή των Αγνοουμένων και εσχάτως σύμβουλος του Προεδρικού Επιτρόπου για ανθρωπιστικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση