ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τούρκοι στρατιώτες προσέγγισαν αγρότη στον Αστρομερίτη - Παρενέβη η ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Το περιστατικό προκαλεί ανησυχία καθώς δεν είχε μέχρι τώρα καταγραφεί παρόμοια δραστηριότητα εκ μέρους των τουρκικών δυνάμεων

ΚΥΠΕ

Kινητοποίηση Τούρκων στρατιωτών σημειώθηκε την Τρίτη στην περιοχή του Αστρομερίτη, στην παρουσία μελών της ειρηνευτικής δύναμης, όταν Ε/κ αγρότης μετέβη στη Νεκρή Ζώνη για εργασίες. Δεν υπήρξαν στρατιωτικές παραβιάσεις, σημειώνουν από την πλευρά τους τα Ηνωμένη Έθνη, τα οποία ανέκοψαν τους Τούρκους στρατιώτες.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κοινοτάρχης Αστρομερίτη Άρης Κωνσταντίνου, Ε/κ γεωργός ο οποίος προσπαθούσε με τη βοήθεια του πεθερού του να επιδιορθώσει γεωργικό μηχάνημα σε έκταση που καλλιεργεί εδώ και χρόνια εντός της Νεκρής Ζώνης, διέκρινε να κινούνται προς το μέρος του Τούρκοι στρατιώτες.

Χάρη στην παρέμβαση οχήματος της ειρηνευτικής αποστολής των Ηνωμένων Εθνών που περιπολούσε στην περιοχή, η πορεία των Τούρκων στρατιωτών ανεκόπη και ο Ε/κ γεωργός κατόρθωσε να ολοκληρώσει την επιδιόρθωση του μηχανήματος.

Όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου, το εν λόγω περιστατικό προκαλεί ανησυχία καθώς δεν είχε μέχρι τώρα καταγραφεί παρόμοια δραστηριότητα εκ μέρους των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή, ενώ σημείωσε πως από την περιοχή έχουν αφαιρεθεί από καιρό φυλάκια της δύναμης των Ηνωμένων Εθνών.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Αλίμ Σιντίκ, δήλωσε σχετικά στο ΚΥΠΕ πως το περιστατικό διερευνάται, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως δεν υπήρξαν στρατιωτικές παραβιάσεις στην περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση