ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Κόκκινη Λίμνη» - Δε φαίνεται να συνδέονται με την υπόθεση τα αντικείμενα (φωτος)

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για σήμερα

Newsroom K

Γύρω στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησαν οι έρευνες στην «Κόκκινη Λίμνη» του Μιτσερού, πέριξ του σημείου όπου εντοπίστηκε την Τρίτη το δεύτερο τσιμεντομπλόκ, το οποίο συνδέεται με την υπόθεση των φόνων. Οι έρευνες για σήμερα Τετάρτη ολοκληρώθηκαν περίπου στις 18:30 το απόγευμα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού εκ πρώτης όψεως τα αντικείμενα που ανασύρθηκαν δεν σχετίζονται με την υπόθεση. 

Η τρίτη προσπάθεια για εντοπισμό της βαλίτσα χωρίς αποτέλεσμα 

Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα σήμανε συναγερμός στην «Κόκκινη Λίμνη», όταν εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν δύο αντικείμενα. Όπως μεταδίδει από το σημείο ο ανταποκριτής μας, Δημήτρης Λουκά, τα δύο κιβώτια, εκ πρώτης όψεως δε φαίνεται να συνδέονται με την υπόθεση. 

Τα αντικείμενα ανασύρθηκαν μετά την κατάδυση δύτη το απόγευμα. Μάλιστα, αυτή ήταν η τρίτη προσπάθεια, αφού οι προηγούμενες δύο, δεν επέφεραν κάποιο αποτέλεσμα.

Αρχηγός: Καμία εξαφάνιση γυναίκας μεταξύ των 30 με τις οποίες συνομιλούσε ο 35χρονος

Δεν υπάρχει εξαφάνιση γυναίκας μεταξύ των 30 γυναικών με τις οποίες συνομιλούσε ο 35χρονος που κρατείται μετά την παραδοχή ότι σκότωσε πέντε γυναίκες και δύο κοριτσάκια, είπε ενώπιον των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Νομικών και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης.

Περαιτέρω ο Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε πως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα από την πορεία των ερευνών και ανακρίσεων δεν υπάρχουν εύλογες υποψίες ότι ο 35χρονος εμπλέκεται σε άλλες υποθέσεις δολοφονιών.

Δύτης και κάμερα στην λίμνη

Το τεχνικό πρόβλημα που αντιμετώπισε η ρομποτική κάμερα την Τρίτη φαίνεται ότι ξεπεράστηκε, γι' αυτό η συσκευή μπήκε ξανά στην λίμνη, ωστόσο η παραμονή της στο νερό δεν διήρκεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στο νερό καταδύθηκε και δύτης, ώστε να συνεχιστεί η έρευνα σε χώρο που οριοθετήθηκε, πλησίον του σημείου που εντοπίστηκε το τσιμεντομπλόκ την Τρίτη.

Λίγο αργότερα, ο δύτης εξήλθε της λίμνης, χωρίς να ανασύρει οποιοδήποτε αντικείμενο.

Τράγκολας: Ακόμα υπάρχουν περιθώρια μέχρι να θέσουμε όρια

«Όταν θα φτάσουμε στα όρια ασφαλώς και θα πούμε ότι πλέον δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την έρευνα και ιδιαίτερα όπου τα μέτρα της λάσπης είναι πολλά» σημείωσε το πρωί ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας για τις έρευνες της υπόθεσης «Ορέστης».

Σε δηλώσεις του στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, διευκρίνισε πως «αναζητούμε συγκεκριμένα αντικείμενα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Το τσιμεντομπλόκ που βρέθηκες χθες με δεμένο σχοινί, είναι ένα από τα αντικείμενα τα οποία ψάχνουμε στην λίμνη με βάση τις πληροφορίες που έχουμε από την Αστυνομία. Ακόμα ένα είχε ανασυρθεί λίγο πιο ψηλά, στην ίδια ευθεία. Παρέμειναν στην ίδια θέση ενώ οι βαλίτσες αποσυνδέθηκαν. Και οι δυο βρέθηκαν ανατολικά της λίμνης και αναζητείται και η τρίτη».

Για το εάν αναπτερώθηκαν οι ελπίδες λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που διαρκούν οι έρευνες καθώς μπαίνουμε στον δεύτερο μήνα, ο κ. Τράγκολας σημείωσε πως «αρχίσαμε να σκεφτόμαστε αρνητικά όμως με τα νέα στοιχεία, πήραμε θάρρος να προχωρήσουμε για ανεύρεση και της τρίτης βαλίτσας. Σήμερα θα συνεχίσουμε τις έρευνες με τους δύτες σε συγκεκριμένη περιοχή που υπολογίζουμε ότι θα πρέπει να βρίσκεται η βαλίτσα».

Την ίδια στιγμή τόνισε πως ακόμη εκκρεμούν στόχοι που έχει δείξει το σόναρ εντός της Κόκκινης λίμνης «οι οποίοι θα ερευνηθούν με την ρομποτική κάμερα, ενώ οι έρευνες στον βυθό ιδιαίτερα στην περιοχή που βρέθηκε η βαλίτσα αλλά και απέναντι νότια, είναι δύσκολες καθώς είναι πολύ απόκρημνος ο πυθμένας οπότε καταλαβαίνετε τους κινδύνους για τους δύτες».

Σε ό,τι αφορά το ραντάρ το οποίο είναι ειδικό για εικόνα κάτω από την λάσπη, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής διευκρίνισε ότι «για την Κόκκινη Λίμνη δεν θα έρθει. Λόγω του νερού, των κλίσεων που υπάρχουν στα πλευρά αλλά και σε κάποιες περιοχές περίπου μέχρι το κέντρο, δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό το ραντάρ».

Δύσκολα τα πράγματα στον Ξυλιάτο

Πιο δύσκολα φαίνεται να είναι τα πράγματα σε ό,τι αφορά την Λίμνη Μεμί στην περιοχή του Ξυλιάτου καθώς, όπως τόνισε ο κ. Τράγκολας «δεν αναζητούμε πλέον βαλίτσα αλλά σορό. Αυτή είναι η μεγαλύτερη μας ανησυχία αλλά οι εικόνες που έδωσε το σόναρ είναι πολύ ξεκάθαρες. Υπάρχουν στόχοι τους οποίους έχουμε παραλάβει σε σκληρό δίσκο, έχουμε τους τοπογράφους του τμήματος χωρομετρίας και με αυτούς θα τοποθετηθούν οι στόχοι για έρευνες».

«Υπάρχει δουλειά, και υπομονή και επιμονή. Αν είναι να ακούω το τι λέει ο ένας και τι λέει ο άλλος θα τα παρατούσαμε. Εμείς ακολουθούμε οδηγίες από την Αστυνομία. Έχουμε οδηγίες και θα φτάσουμε μέχρι τα όρια που να πούμε δεν μπορούμε για αυτούς και αυτούς τους λόγους», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X