ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χαμηλό βαρομετρικό επηρεάζει την Κύπρο - Βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

ΚΥΠΕ

Χαμηλό βαρομετρικό, με κέντρο στην ανατολική Μεσόγειο, θα επηρεάζει την περιοχή από αύριο, μέχρι και την Τετάρτη.

Αρχικά σήμερα, στις πλείστες περιοχές του νησιού, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ στα δυτικά και στα βόρεια, δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά τόπους, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη σύντομη καταιγίδα, κυρίως σε περιοχές των ορεινών και στο ανατολικό μισό του νησιού. Στα ψηλότερα ορεινά, θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη και τοπικά το απόγευμα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα στις παράλιες περιοχές. Στα ψηλότερα ορεινά και τοπικά στα χαμηλότερα ορεινά, αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί και αρχικά τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, ενώ προοδευτικά στα παράλια μέχρι το πρωί, θα καταστούν μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα αρχικά θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα βόρεια και στα ανατολικά, θα καταστεί αργότερα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και στον μείον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός, ενώ δεν αποκλείεται και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού.

Τη Δευτέρα, την Τρίτη αλλά και την Τετάρτη, αναμένονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ορεινά αναμένεται κατά διαστήματα να σημειώνεται χιονόπτωση. Την Τρίτη και την Τετάρτη, τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά περιόδους παρατεταμένα ή και έντονα, ενώ το πεδίο των ανέμων θα είναι ενισχυμένο.

Η θερμοκρασία τη Δευτέρα θα σημειώσει πτώση, για να βρεθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή. Την Τρίτη και την Τετάρτη, η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση