ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:58
 

Ξεκινούν την Τετάρτη οι αιτήσεις για τα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Newsroom K

Ξεκινούν την Τετάρτη 19 Ιουλίου και ολοκληρώνονται την Τρίτη 25 Ιουνίου οι αιτήσεις των υποψηφίων για μια θέση στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας.


Οι ενδιαφερόμενοι όπως ανέφερε στο ΡΙΚ η ανώτερη λειτουργός της υπηρεσίας εξετάσεων Τέρψα Κωνσταντινίδου γνωρίζουν ήδη τις περσινές βάσεις για τις σχολές που ενδιαφέρονται ,όπως επίσης και τον δικό τους βαθμό και έτσι ξέρουν που περίπου κινείται ο καθένας. Αυτό όπως τόνισε όμως δεν είναι αναγκαστικό να καθορίσει και τις επιλογές τους.


Σημαντικό όπως είπε είναι οι υποψήφιοι να κάνουν τις επιλογές τους βάσει των προτιμήσεων τους και όχι βάση το που είναι πιο εύκολο να κερδίσουν θέση. Τα περσινά αποτελέσματα όπως τόνισε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους υποψηφίους ως ενδεικτικά αλλά δεν πρέπει να κάνουν τις επιλογές τους βάσει αυτών,αφού οι φετινές εξετάσεις είναι διαφορετικές από τις περσινές. Παράλληλα όπως ανέφερε θα πρέπει να κάνουν τις επιλογές τους έχοντας κατά νου τον βαθμό και τα θέλω τους τονίζωντας ότι δεν μπορεί ένα άτομο που έγραψε χαμηλά στις εξετάσεις να θέλει να διεκδικήσει θέση κάπου που οι βάσεις είναι πολύ ψηλές.

Για την συλλογή αιτήσεων θα λειτουργούν κέντρα σε όλες τις πόλεις και σε αυτά θα πρέπει να απευθύνονται όσοι ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Ελλάδας. Όπως τόνισε η κυρία Κωνσταντινίδου οι φετινοί απόφοιτοι των σχολείων θα πρέπει να κάνουν την αίτηση τους σε σχολείο της επαρχίας όπου αποφοιτήσαν σε αντίθεση με τους απόφοιτους άλλων χρόνων οι οποίοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε όλες τις επαρχίες.


Κέντρα συγκέντρωσης αιτήσεων


Λευκωσία :Α΄ Τεχνική Σχολή
Λεμεσός: Λύκειο Λινόπετρας
Λάρνακα: Λύκειο Βεργίνας
Πάφος: Λύκειο Κύκκου
Αμμόχωστος: Λύκειο Παραλιμνίου


Αξίζει να αναφερθεί ότι τα άτομα που δεν μπορούν να κάνουν τα ίδια την αίτηση τους πρέπει να εξουσιοδοτήσουν άλλο άτομο για να καταθέσει την αίτηση τους. Ενώ για να γίνει η αίτηση χρειάζεται οι υποψήφιοι να έχουν μαζί τους την ταυτότητα τους η οποιαδήποτε έγγραφο που να αποδεικνύει την κυπριακή του υπηκοότητα, όπως επίσης και απολυτήριο λυκείου μέσης εκπαίδευσης.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αυτοί οι δρόμοι κλείνουν σήμερα στη Λευκωσία

«Ποια η σκοπιμότητα ; Στην ανάρτηση της ‘Καθημερινής’ στο διαδίκτυο, σήμερα, Δευτέρα 17 /2 / 2020, ...»
YIANNOULIS  |  10:21

Ν. Νουρής: Στοπ σε εικονικούς φοιτητές και γάμους για άσυλο

«Κύριε Υπουργέ, θα σου βγάλω το καπέλο αν καταφέρεις αυτό που οι προηγούμενοι υπουργοί δεν κατόρθωσαν ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Πρώην και νυν ΥΠΟΙΚ αντιδρούν κατά Άντρου

«ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ… Οπωσδήποτε, με τις εμπειρίες, που ελπίζω να αποκτήσατε, στη διαχείριση των οικονομικών ...»
YIANNOULIS  |  13:22

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση την Κυριακή, κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά.

Συννεφιά και αέρας σήμερα

Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί και τοπικά µέχρι νοτιοανατολικοί, στα προσήνεµα µέτριοι µέχρι ισχυροί, ...
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X