ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πυρκαγιά -Ύψωνας: Διασώθηκαν παιδιά και ηλικιωμένος - Κάηκαν οχήματα

Στο μέρος της πυρκαγιάς θα παραμείνουν δυνάμεις πυρόσβεσης

ΚΥΠΕ

Αποτράπηκαν τα χειρότερα από τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα στον Ύψωνα, αφού διασώθηκαν ηλικιωμένος και τέσσερα παιδιά και προστατεύτηκαν εργοστάσια και οικίες. Ζημιές ωστόσο προκλήθηκαν σε μάντρα παλιών αυτοκινήτων, ξυλουργείο και αποθήκη.

Η φωτιά, τα αίτια της οποίας διερευνώνται, ξεκίνησε γύρω στις 15:00 και γρήγορα επεκτάθηκε, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σήμερα, ενώ για την κατάσβεση της κλήθηκαν επίγεια και εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, ανταποκρίθηκαν δέκα πυροσβεστικά οχήματα της Υπηρεσίας με τη συνδρομή της Πολιτικής Άμυνας και του Δήμου Ύψωνα, καθώς και των Βρετανικών Βάσεων. Ανταποκρίθηκαν, επίσης δυο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας.

Έναν ηλικιωμένο και τέσσερα παιδιά απομάκρυναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις από την περιοχή, ενώ μετά από προσπάθειες προστατεύθηκαν οικίες και εργοστάσια.

Η φωτιά έκαψε συνολική έκταση περίπου 10 εκταρίων από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, μεγάλους σωρούς από σκουπίδια καθώς επίσης και μεγάλο αριθμό εγκαταλελειμμένων οχημάτων, ένα ξυλουργείο και αποθήκη.

Στο μέρος της πυρκαγιάς παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης για τελικές κατασβέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση