ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Γεωργίας: Η πράσινη ανάπτυξη και η κυκλική οικονομία στην πράξη

Την ικανοποίηση του εξέφρασε για τα έργα σταθμού επεξεργασίας λυμάτων στην Άχνα εξέφρασε ο Κώστας Καδής

ΚΥΠΕ

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του έργου του σταθμού επεξεργασίας λυμάτων στην Άχνα εξέφρασε ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής σε επίσκεψή του στον χώρο, σημειώνοντας παράλληλα ότι «βλέπουμε τι σημαίνει στην πράξη πράσινη ανάπτυξη και κυκλική οικονομία».

Τον κ. Καδή συνόδευσαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργειου Γεωργιας Ανδρέας Γρηγορίου και η Διευθύντρια του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Παναγιώτα Χατζηγεωργίου.

Στις δηλώσεις του ο Υπουργός Γεωργίας ανέφερε ότι «είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που παρατηρούμε ότι ακόμα ένα εμβληματικό έργο του υπουργείου μας βρίσκεται σε καλή φάση εξέλιξης και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου».

Σημείωσε πως «συχνά μιλάμε για πράσινη ανάπτυξη, για κυκλική οικονομία, αυτά ήταν ιδιαίτερα συχνές εκφράσεις που ακούγονταν στην προεκλογική εκστρατεία.  Εδώ σε αυτό το χώρο, βλέπουμε τι σημαίνει στην πράξη πράσινη ανάπτυξη και κυκλική οικονομία».

Ο κ. Καδής πρόσθεσε ότι «έχουμε λοιπόν το έργο το οποίο ουσιαστικά θα αξιοποιεί τα λύματα από δύο δήμους και οκτώ κοινότητες της ευρύτερης περιοχής των Κοκκινοχωρίων, θα τα διαχειρίζεται με ένα ορθολογικό τρόπο και το αποτέλεσμα αυτής της διαχείρισης θα είναι νερό για τους αγρότες μας και εδαφοβελτιωτικό το οποίο επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους αγρότες».

Σύμφωνα με τον ίδιο «στο πλαίσιο του νέου προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης η αξιοποίηση αυτού του εδαφοβελτιωτικού θα υποστηρίζεται με ιδιαίτερη χρηματοδότηση». 

Σημείωσε επίσης ότι «η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του συγκεκριμένου έργου θα γίνεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με ηλιακή ενέργεια.  Θα δημιουργηθεί πίσω από το σταθμό ένα φωτοβολταϊκό πάρκο το οποίο θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών του έργου». 

Πρόκειται, όπως είπε ο κ. Καδής, για ένα έργο «με προϋπολογισμό πέραν των 30 εκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνει πέραν από το σταθμό διαχείρισης των λυμάτων, δεκάδες μικρά και μεγάλα αντλιοστάσια και αγωγούς που φτάνουν από αυτές τις κοινότητες και δήμους και θεωρώ ότι θα συμβάλει και στην αναβάθμιση του επιπέδου της ποιότητας ζωής των πολιτών αλλά και στην ορθολογική διαχείριση των πόρων που έχουμε στη διάθεση μας».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πρόβλημα που προέκυψε για την κατασκευή αντλιοστασίου σε κατοικημένη περιοχή στο Λιοπέτρι ο κ. Καδης ανεφερε πως «το θέμα αυτό θα επιλυθεί.  Εντός των ημερών θα έχουμε σύσκεψη με τα συναρμόδια υπουργεία». 

Εξήγησε ότι «έχουν ζητήσει κάτι οι κάτοικοι της συγκεκριμένης κοινότητας ούτως ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε.  Θεωρώ ότι είναι διαδικαστικό το θέμα και εκτιμώ ότι θα το λύσουμε εντός των επόμενων πολύ λίγων ημερών».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση