ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Μεταφορών για λεωφορεία: Το αργότερο την Τετάρτη επαναρχίζουν τα δρομολόγια

Ικανοποιητικός αριθμός συστημάτων θα αφιχθεί στην Κύπρο μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής (08/12), είπε ο κ. Βαφεάφης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ενθαρρυντικές είναι οι ενδείξεις ως προς την εγκατάσταση των αυτόματων συστημάτων πυρόσβεσης στα λεωφορεία δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο, ο υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάφης.

Όπως ανέφερε, από τις πληροφορίες που λαμβάνονται από τις εταιρίες, φαίνεται ότι αρκετά ικανοποιητικός αριθμός συστημάτων θα αφιχθεί στην Κύπρο μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής (08/12).

«Νοουμένου ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί τότε οι εταιρείες θα μπορούν να προβούν άμεσα σε ανακοινώσεις στο κοινό, ενημερώνοντας ποιες διαδρομές θα εξυπηρετηθούν», πρόσθεσε.

Ο κ. Βαφεάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι το θέμα θα επιλυθεί πιθανόν οριστικά την Δευτέρα. «Αν όχι την Δευτέρα, τότε μέχρι την Τετάρτη θεωρώ ότι όλα τα θέματα θα έχουν διευθετηθεί» είπε και τόνισε ότι οι εταιρείες έχουν δεσμευτεί ότι τα συνεργεία τοποθέτησης των συστημάτων θα δουλέψουν το Σαββατοκύριακο.

Την ίδια ώρα ξεκαθάρισε ότι η γενικότερη πιστοποίηση καταλληλότητας των λεωφορείων θα γίνεται από αδειούχους τεχνικούς των εταιρειών και θα ακολουθήσει εποπτικός έλεγχος από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών. Ο υπόλοιπος στόλος ο οποίος κυκλοφορεί σήμερα στους δρόμους, σημείωσε, είναι ολοκαίνουρια λεωφορεία, σε πολύ καλή κατάσταση.

Σε σχέση με τη σύμβαση που υπέγραψε το υπουργείο με τις εταιρείες, ο κ. Βαφεάδης είπε ότι έχει οριστεί ερευνών λειτουργός, επαναλαμβάνοντας πως για τον ίδιο είναι ξεκάθαρο ότι οι εταιρείες είχαν υποχρέωση να τοποθετήσουν αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση