ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:12
 

Υπ.Μεταφορών: Υστερούμε από τα επίπεδα οδικής ασφάλειας άλλων χωρών

Όλοι έχουμε ευθύνη για να γίνουν οι δρόμοι ασφαλείς, δήλωσε η Βασιλική Αναστασιάδου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στόχος του στρατηγικού σχεδίου για την οδική ασφάλεια 2012 - 2020 είναι η μείωση των θυμάτων από τροχαία, νεκρών και τραυματιών, κατά 50% μέχρι το 2020 σε σχέση με το 2010, δήλωσε η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου, σημειώνοντας ότι η ευθύνη ανήκει σε όλους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, η κ. Αναστασιάδου μιλούσε στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα τις επιθεωρήσεις της οδικής ασφάλειας στο αστικό και το υπεραστικό οδικό δίκτυο. Η Κύπρος, είπε, υστερεί δυστυχώς κατά πολύ από τα ζηλευτά επίπεδα οδικής ασφάλειας άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Ιδιαίτερα στις πόλεις, η εικόνα δεν συνάδει με τα δεδομένα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων.

«Πεζοδρόμια γεμάτα με εμπόδια, παράνομη στάθμευση σε επικίνδυνα σημεία, εμπόδια στην ορατότητα σε οδικές συμβολές, ελλιπής σήμανση και σηματοδότηση συνθέτουν την εικόνα που παρουσιάζουν πολλοί δρόμοι των κυπριακών πόλεων», ανέφερε.

Όλα τα πιο πάνω, πρόσθεσε, δεν δημιουργούν απλά μια ακαλαίσθητη εικόνα, αλλά συμβάλλουν στην πρόκληση περισσότερων από τους μισούς οδικούς θανάτους που συμβαίνουν στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την Υπουργό Μεταφορών «η ευθύνη για την κατάσταση αυτή ανήκει σε όλους μας. στο κράτος, περιλαμβανομένης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και στην κυπριακή κοινωνία στο σύνολο της».

«Όλοι έχουμε ευθύνη και ρόλο να διαδραματίσουμε για να γίνουν οι δρόμοι μας ασφαλείς», σημείωσε.

Συνέχισε λέγοντας ότι «ο στόχος του στρατηγικού μας σχεδίου για την οδική ασφάλεια (2012-2020) είναι η μείωση των θυμάτων, νεκρών και τραυματιών, κατά 50% μέχρι το 2020, σε σχέση με τους αριθμούς που καταγράφηκαν το 2010».

«Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην αναβάθμιση των οδικών υποδομών στις πόλεις και στις κοινότητες, όπου παρατηρούνται οι μεγαλύτερες ελλείψεις και καταγράφεται η πλειονότητα των θανάτων και σοβαρών τραυματισμών σε οδικές συγκρούσεις», είπε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X