ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπερχείλισαν επτά φράγματα μέχρι σήμερα

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο και μέτρα εν αναμονή της υπερχείλισης του φράγματος της Γερμασόγειας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μόνο ευεργετικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι βροχές των τελευταίων ημερών, αφού σιγά σιγά γεμίζουν τα φράγματα. Επίσης στο οδικό δίκτυο δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Την Παρασκευή υπερχείλισε το φράγμα του Ξυλιάτου, το έβδομο στη σειρά αμέσως μετά τον Πωμό, την Αργάκα τον Καλοπαναγιώτη, την Κλήρου, την Ταμασού και την Σολέα. Κοντά στην υπερχείλιση βρίσκεται και το φράγμα του Ασπρόκρεμμου με 97,8% πληρότητα μέχρι στιγμής, της Καλαβασού με 95,9% και τις Γερμασόγειας με 91,5%. Μέχρι την Παρασκευή (03/01) η συνολική πληρότητα στα φράγματα βρίσκεται στο 88,3% ενώ η εισροή νερού το τελευταίο 24ωρο είναι στα 3,127 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Φράγμα Ασπρόκρεμμου

Μέτρα για την υπερχείλιση του φράγματος της Γερμασόγειας

Ενόψει της αναμενόμενης υπερχείλισης του φράγματος της Γερμασόγειας, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ) έχει προχωρήσει στη λήψη μέτρων, ώστε οι επισκέψεις στο φράγμα από το κοινό να γίνονται με ασφάλεια και με την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν γίνει οι ακόλουθες διευθετήσεις:

1. Ο δρόμος πάνω από το φράγμα θα παραμείνει ελεύθερος από οχήματα, καρότσια μικροπωλητών κτλ, για την ασφαλή διακίνηση πεζών.

2. Οι πλανόδιοι πωλητές (οχήματα, καρότσια κτλ.) να εγκατασταθούν σε χώρους εκτός των δρόμων.

Οι επισκέπτες προτρέπονται να ακολουθούν τις υποδείξεις της Αστυνομίας και παρακαλούνται όπως επιδείξουν σεβασμό στο περιβάλλον διατηρώντας τους γειτνιάζοντες χώρους καθαρούς.

Κατάλευκο τοπίο στο Τρόοδος

Εντυπωσιακές είναι οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα χιόνια τα οποία σκέπασαν την περιοχή του Τροόδους. Το τελευταίο δελτίο καιρού από την Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει πως ο ύψος του χιονιού στην Πλατεία είναι στα 54 εκατοστά.

Η ενημέρωση από την Αστυνομία αναφέρει πως οι δρόμοι Καρβουνά - Τροόδους, Πλατρών - Τροόδους και Προδρόμου - Τροόδους είναι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Επίσης, ο δρόμος Κακοπετριάς - Καρβουνά, είναι ανοικτός για όλα τα οχήματα, αλλά ολισθηρός, ενώ στην περιοχή παρατηρείται και πυκνή ομίχλη. Επισημαίνεται, ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο στα ορεινά είναι μεταβαλλόμενη λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Καλούνται οι οδηγοί πριν από κάθε μετακίνησή τους, να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, μέσω των ανακοινώσεων της Αστυνομίας.

Αναλυτικά ο καιρός

Το χαµηλό βαροµετρικό που εξακολουθεί να επηρεάζει την περιοχή κινείται ανατολικά και εξασθενεί. Απόψε ο καιρός θα είναι τοπικά συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές, πιθανότητα εκδήλωσης µεµονωµένης καταιγίδας στα παράλια και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεµοι θα καταστούν βορειοδυτικοί µέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 9 στα παράλια και στον πλην 1 βαθµό στα ορεινά όπου θα επικρατεί παγετός.

Το πρωί του Σαββάτου ο καιρός θα είναι τοπικά συννεφιασµένος µε χαµηλή νέφωση και οµίχλη στο εσωτερικό και τα ορεινά ενώ δεν αποκλείονται τοπικές βροχές ή χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Το απόγευµα πιθανό να σηµειωθεί µεµονωµένη καταιγίδα. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί µέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 17 στα παράλια και στο µηδέν στα ορεινά όπου ο παγετός θα επιµένει.

Το βράδυ του Σαββάτου ο καιρός αρχικά θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε τοπικές ελαφρές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια αλλά σταδιακά οι βροχές θα υποχωρήσουν και θα καταστεί µερικώς συννεφιασµένος µε χαµηλή νέφωση και οµίχλη στο εσωτερικό και τα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς, 2 µε 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι τοπικά συννεφιασµένος µε χαµηλή νέφωση και οµίχλη στα ορεινά η οποία προοδευτικά θα διαλυθεί. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο για να βρεθεί κοντά στα κανονικά κλιµατικά επίπεδα για την εποχή. Τη ∆ευτέρα βαροµετρικό χαµηλό που δηµιουργείται στο Αιγαίο κινείται νοτιοανατολικά και ισχυροποιείται. Από τις πρώτες πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι συννεφιασµένος µε βροχές, καταιγίδες και χιονόπτωση στα ορεινά. Οι άνεµοι θα ενισχυθούν ως πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση.

Την Τρίτη τα φαινόµενα εξασθενούν αλλά ο άστατος καιρός παραµένει µε τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιονόπτωση στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή περαιτέρω πτώση για να κυµανθεί σε επίπεδα πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους κατα την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 54 εκατοστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση