ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΕΣ: Ανάκτηση τ/κ κατοικίας που κατακρατείται παράνομα στη Λάρνακα

Δεν θα επιτρέψει τη συνέχιση της παράνομης κατακράτησης της εν λόγω περιουσίας, από κανένα πρόσωπο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Υπουργείο Εσωτερικών θα προχωρήσει στην ανάκτηση της τ/κ ιδιοκτησίας κατοικίας στην Επαρχία Λάρνακας, η οποία καταλήφθηκε και κατακρατείται παράνομα από τον Νοέμβριο του 2018 από οικογένεια τ/κ καταγωγής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το Υπουργείο Εσωτερικών δεν θα επιτρέψει τη συνέχιση της παράνομης κατακράτησης της εν λόγω περιουσίας, από κανένα πρόσωπο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Υπηρεσίας Διαχείρισης τ/κ Περιουσιών για εκκένωση της οικίας, εφόσον αυτή πρόκειται να παραχωρηθεί σε άλλη οικογένεια εκτοπισμένων με σοβαρά κοινωνικό – οικονομικά προβλήματα, η οποία μάλιστα, είχε ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για εξασφάλιση τέτοιας στεγαστικής βοήθειας, η εν λόγω οικογένεια δεν έχει συμμορφωθεί μέχρι σήμερα.

Προστίθεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, λαμβάνοντας υπόψη την ανθρωπιστική πτυχή του θέματος που προέκυψε, αφού πρόκειται για τ/κ καταγωγής πολυμελή οικογένεια με ανήλικα παιδιά, δεν προχώρησε στην άμεση ανάκτηση της οικίας, αλλά κατέβαλε διάφορες προσπάθειες για την συναινετική διευθέτηση του όλου θέματος και την εξεύρεση άλλου κατάλληλου χώρου για τη μεταστέγαση της.

Μεταξύ των διαφόρων λύσεων που προτάθηκαν στην εν λόγω οικογένεια, σε συνεννόηση και με άλλους φορείς όπως το Γραφείο Ευημερίας του Υπουργείου Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αναφέρεται ότι είναι η μεταφορά και φιλοξενία της σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενη κατοικία, για περίοδο μέχρι την εξεύρεση μόνιμης λύσης, ή η παραχώρηση άλλων κατοικιών που κενώθηκαν πρόσφατα. «Οι προτάσεις αυτές, όμως, δεν έγιναν αποδεκτές, με διάφορες δικαιολογίες» συμπληρώνεται.

Το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει τέλος ότι η διαχείριση των τ/κ περιουσιών, πρέπει να γίνεται με τρόπο δίκαιο, ομοιόμορφο και ισότιμο για την ικανοποίηση των χρόνιων στεγαστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκτοπισθέντες και σίγουρα όχι στη βάση αυθαίρετων και μονομερών ενεργειών όπως γίνεται προσπάθεια στην προκείμενη περίπτωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X