ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:23
 

ΥΠΕΣ: Δεν υπάρχει έλλειψη προγραμματισμού στην ναυαγοσωστική προστασία

Ο προγραμματισμός για τη στελέχωση των παραλιών με ναυαγοσώστες, γίνεται με βάση το Εθνικό Σχέδιο «ΣΑΛΑΜΙΣ»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν αποδέχεται τα όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα περί έλλειψης προγραμματισμού ή ερασιτεχνισμού στο θέμα της ναυαγοσωστικής προστασίας, σημειώνοντας ότι ο προγραμματισμός για τη στελέχωση των παραλιών με ναυαγοσώστες, γίνεται με βάση το Εθνικό Σχέδιο «ΣΑΛΑΜΙΣ», το οποίο καθορίζει πολύ συγκεκριμένα τις περιόδους αυτές.

Με αφορμή το σχετικό δημοσίευμα για τη ναυαγοσωστική προστασία των παραλιών, κυρίως σε ό,τι αφορά στη Λεμεσό, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώσει ότι σύμφωνα με τις πρόνοιες του Εθνικού Σχεδίου «ΣΑΛΑΜΙΣ», το οποίο εφαρμόστηκε και πέρσι, η πρόσληψη των ναυαγοσωστών γίνεται και τερματίζεται σταδιακά, σε συνάρτηση με τις περιόδους αιχμής στις παραλίες.

Το Εθνικό Σχέδιο «ΣΑΛΑΜΙΣ», προστίθεται, εκπονήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Συντονισμού, Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), «αφού μελετήθηκαν με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια όλες οι σχετικές παράμετροι». Σημειώνεται δε πως, το Εθνικό Σχέδιο «ΣΑΛΑΜΙΣ» περιέχει τις βασικές αρχές οργάνωσης και λειτουργίας του συστήματος ασφάλειας παραλιών, με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους λουόμενους αλλά και ασφάλεια στους ίδιους τους ναυαγοσώστες.

«Ο προγραμματισμός για τη στελέχωση των παραλιών με ναυαγοσώστες γίνεται με βάση το Εθνικό Σχέδιο "ΣΑΛΑΜΙΣ", το οποίο καθορίζει πολύ συγκεκριμένα τις περιόδους αυτές», αναφέρει το Υπουργείο, το οποίο «δεν αποδέχεται τους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος περί έλλειψης προγραμματισμού ή ερασιτεχνισμού». Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι, πριν την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου "ΣΑΛΑΜΙΣ", οι συγκεκριμένες παραλίες για τις οποίες γίνεται αναφορά στο δημοσίευμα, στελεχώνονταν με ναυαγοσώστες για περίοδο μόνο δύο μηνών.

Επισημαίνεται ακόμη ότι με τις αλλαγές που έγιναν κατά τις περιόδους αιχμής, απασχολήθηκαν φέτος 267 ναυαγοσώστες αντί 164 που ήταν τα προηγούμενα χρόνια, «κάτι που επέτρεψε και την επέκταση της περιόδου κάλυψης των παραλιών με ναυαγοσώστες». Το Υπουργείο Εσωτερικών θεωρεί ότι τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα αποτελούν προσωπικές απόψεις μιας πολύ μικρής μερίδας ναυαγοσωστών «με κύριο, όπως φαίνεται, ελατήριο την παράταση της απασχόλησης κάποιων ναυαγοσωστών πέραν του προβλεπόμενου χρόνου».

«Παρά ταύτα, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει οδηγίες ώστε να επανεξεταστεί επιτόπου η κατάσταση και σε συνεργασία πάντα με το ΚΣΕΔ και τις Τοπικές Αρχές, όπου κριθεί αναγκαίο να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X