ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:57
 

ΥΠΕΣ: Κατόπιν εξέτασης αιτημάτων η μίσθωση τ/κ περιουσιών

Το ΥΠΕΣ διαβεβαιώνει όλους τους νόμιμους χρήστες τ/κ περιουσιών ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι αποφάσεις για μίσθωση τ/κ περιουσιών σε δικαιούχους εκτοπισθέντες, λαμβάνονται κατόπιν εξέτασης των αιτημάτων από αρμόδιες Ειδικές Επιτροπές, αναφέρει, σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εσωτερικών.
 
Αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα και δηλώσεις για τον τρόπο διάθεσης τ/κ περιουσιών, ιδιαίτερα στην Πάφο, το Υπουργείο Εσωτερικών καταρχάς, διαβεβαιώνει όλους τους νόμιμους χρήστες τ/κ περιουσιών ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, νοούμενου ότι αξιοποιούν τις τ/κ περιουσίες που τους έχουν παραχωρηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας και τους όρους που αναφέρονται στη σύμβασή τους.
 
Σε ό,τι αφορά τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για τον τρόπο διάθεσης τ/κ περιουσιών, το Υπουργείο διευκρινίζει ότι οι αποφάσεις για μίσθωση τ/κ περιουσιών σε δικαιούχους εκτοπισθέντες, λαμβάνονται κατόπιν εξέτασης των αιτημάτων από αρμόδιες Ειδικές Επιτροπές στις οποίες συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, των αγροτικών οργανώσεων, της ΠΕΠ, της ΠΟΒΕΚ, καθώς και λειτουργοί των Υπουργείων Οικονομικών και Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Τα πρακτικά των συνεδριάσεων επικυρώνονται από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τ/κ Περιουσιών, οι δε αποφάσεις κοινοποιούνται και στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων – Εγκλωβισμένων – Αγνοουμένων – Παθόντων.
 
Σημειώνει ότι ο Κηδεμόνας, αφού λάβει υπόψη τη γνώμη της Συμβουλευτικής Επιτροπής, συνάπτει Συμβάσεις για την εκμίσθωση ή παραχώρηση άδειας χρήσης τ/κ περιουσιών, τόσο σε δικαιούχους πρόσφυγες όσο και στην Κυβέρνηση της Δημοκρατίας, σε οργανισμούς δημόσιας ωφέλειας και σε αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης, υπό όρους που κατά την κρίση του εξυπηρετούν το καλώς νοούμενο δημόσιο συμφέρον.
 
Κατά κανόνα, συνεχίζει το Υπουργείο Εσωτερικών στην ανακοίνωσή του, η έγκριση για παραχώρηση/μίσθωση των συγκεκριμένων περιουσιών, λαμβάνεται ομοφώνως.
 
«Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο έχουν μισθωθεί τ/κ περιουσίες και στον Δήμο Πάφου. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο ρόλος και η συμβολή του Υπουργείου Εσωτερικών είναι να μέριμνα για την εφαρμογή των αποφάσεων που λαμβάνονται από τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής όπως και των Ειδικών Επιτροπών, στο πλαίσιο πάντοτε της σχετικής νομοθεσίας καθώς και της αποκατάστασης της νομιμότητας, στις περιπτώσεις εκείνες όπου κατόπιν διεξοδικής διερεύνησης διαπιστωθεί αυθαιρεσία, παράβαση και παρατυπία», καταλήγει το Υπουργείο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Το ΑΚΕΛ με προδοτικο τροπο χρησιμοποιηται ως δουρειος ιππος των τουρκων για να μπουν στην ευρωπη να ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Δυστυχως το ΑΚΕΛ, με ακομη μια προδοσια, βαζει τους τουρκους συνιδιοκτητες, χωρις λυση, στην ελευθερη ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:36

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Δυστυχως το ΑΚΕΛ, με ακομη μια προδοσια, βαζει τους τουρκους συνιδιοκτητες, χωρις λυση, στην ελευθερη ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:35

Ολοταχώς σε ύφεση οδεύει η Τουρκία

«Κάποιος κάποτε είπε στον σουλτάνο της Τουρκίας, `έσσεται ήμαρ`! Θα πρέπει κάποιος να του εξηγήσει ...»
ΑΚΑ  |  20:40

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X