ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπό κράτηση 40χρονος για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν τον Δεκέμβριο του 2018 στη Λάρνακα και στις κατεχόμενες περιοχές από τρία πρόσωπα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εναντίον 40χρονου από την κατεχόμενη Αμμόχωστο, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία; προς διάπραξη πλημμελήματος, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, πλαστοπροσωπίας, εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, δόση ψευδούς όρκου και ψευδείς πληροφορίες σε αστυνομικό.
 
Τα αδικήματα διαπράχθηκαν τον Δεκέμβριο του 2018 στη Λάρνακα και στις κατεχόμενες περιοχές από τρία πρόσωπα, δύο Τουρκοκύπριους, οι οποίοι συνελήφθηκαν, και ένα Τούρκο ο οποίος καταζητείται.
 
Ο ύποπτος φέρεται να είναι το άτομο που βοήθησε τον Τούρκο να επανεκδώσει κυπριακή ταυτότητα, την οποία ισχυρίστηκε ότι έχασε, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως άλλο πρόσωπο.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 27 Δεκεμβρίου τα τρία πρόσωπα πήγαν στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας για επανέκδοση  κυπριακής ταυτότητας του Τούρκου υπήκοου, ωστόσο ηγέρθηκαν υποψίες ως προς τη γνησιότητα των εγγράφων που έδειξαν στους υπαλλήλους της Επαρχιακής Διοίκησης και τους ζητήθηκε να παρουσιάσουν επιπλέον πρωτότυπα έγγραφα, τα οποία όμως δεν κατείχαν.  
 
Τα τρία πρόσωπα μετέβησαν στη συνέχεια στην Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου στη Λάρνακα και υπέβαλαν εκ νέου αίτηση μαζί με τα έγγραφα που κατείχαν για να επανεκδώσουν την ταυτότητα.
 
Κατά τη διαδικασία διαπιστώθηκε από υπάλληλο της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου ότι το δελτίο ψευδοκράτους που παρουσίασε ο Τούρκος, πιθανόν να ήταν πλαστό αφού δεν έφερε τη σχετική σφραγίδα όπως τα πρωτότυπα.
 
Από περαιτέρω έλεγχο που έγινε, μέσω του συστήματος του Αρχείου Πληθυσμού της Επαρχιακής Διοίκησης, διαπιστώθηκε ότι ο κάτοχος της σχετικής ταυτότητας δεν ήταν το ίδιο άτομο με το πρόσωπο που παρουσιάστηκε για να το επανεκδώσει, δηλαδή τον Τούρκο. 
 
Εναντίον των τριών εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης και οι δύο Τουρκοκύπριοι συνελήφθηκαν την ίδια ημέρα, ενώ ο Τούρκος και ακόμα ένα πρόσωπο, που τους μετέφερε από την Πύλα στις ελεύθερες περιοχές, συνέχιζαν να καταζητούνται.
 
Εναντίον των δύο συλληφθέντων εξασφαλίστηκε διάταγμα κράτησης το οποίο έληξε στις 4 Ιανουαρίου 2019, οπόταν παρουσιάστηκαν και κατηγορήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστήριού Λάρνακας.
 
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι το άτομο που μετέφερε τα τρία πρόσωπα στις ελεύθερες περιοχές, είχε εξασφαλίσει στον Τούρκο όλα τα σχετικά έγγραφα με τα οποία θα μπορούσε να επανεκδώσει τη ταυτότητα, δίνοντας του ταυτότητα του ψευδοκράτους σε άλλο όνομα.
 
Επίσης του έδωσε δύο κυπριακές ταυτότητες ως τις ταυτότητες των υποτιθέμενων γονιών του, αντίγραφα των ταυτοτήτων, πιστοποιητικό γάμου των υποτιθέμενων γονιών του και αντίγραφα των τουρκοκυπριακών ταυτοτήτων των υποτιθέμενων γονιών του.
 
Ενας από τους καταζητούμενους συνελήφθη αρχές του μήνα και σε κατάθεση του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο δεύτερος καταζητούμενος τον πέρασε τον περασμένο Δεκέμβριο από τα κατεχόμενα και τον άφησε στις ελεύθερες περιοχές, όπου τον παρέλαβε ο ύποπτος, ο οποίος τον μετέφερε αρχικά στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας.
 
Εκεί ο ύποπτος τον παρουσίασε  στον επί καθήκοντι αστυνομικό ως Τουρκοκύπριο, κάτοχο κυπριακής ταυτότητας ενώ δήλωσε ψευδώς στον αστυνομικό, ότι έχασε την ταυτότητα του εξασφαλίζοντας τη σχετική βεβαίωση καταγγελίας.
 
Στη συνέχεια πήγαν μαζί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας όπου ύστερα από οδηγίες του υπόπτου προέβη σε ένορκο δήλωση πως ήταν Τουρκοκύπριος κάτοχος κυπριακής ταυτότητας την οποία έχασε, εξασφαλίζοντας έτσι σχετική ένορκο δήλωση.
 
Είπε ακόμα ότι με τον ύποπτο μετέβησαν στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας όπου πήραν αιτήσεις για έκδοση ταυτότητας και διαβατηρίου της  Κυπριακής Δημοκρατίας τις οποίες και συμπλήρωσε. Ανέφερε επίσης ότι ο ύποπτος γνώριζε πως ο ίδιος ήταν Τούρκος και όχι Τουρκοκύπριος.
 
Χθες ο ύποπτος παρουσιάστηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας και συνελήφθηκε δυνάμει του εντάλματος που εκκρεμούσε εναντίον του, ενώ σήμερα παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για τέσσερις ημέρες.
 
Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:58

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«Get ATM Raw Card and Make it Complete You can hack and log on to ATMs without having to carry it Arms. ...»
MARK DOROTHY  |  16:53

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X