ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπό κράτηση τα 4 άτομα για την υπόθεση φόνου του Α. Ευαγγέλου

Η διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου ήταν πολύωρη, διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και στο Δικαστήριο υπήρχε μεγάλη αστυνομική δύναμη, αρκετά μέλη της οποίας έφεραν αλεξίσφαιρα γιλέκα

ΚΥΠΕ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης 8 ημερών εναντίον τριών ατόμων ηλικίας 44, 23 και 19 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με την διερευνώμενη υπόθεση φόνου του Αντρέα Ευαγγέλου, 53 ετών, που διαπράχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στη Λάρνακα.

Συγκεκριμένα τα τρία άτομα ηλικίας 44, 23 και 19 ετών είναι ύποπτα για αδικήματα που αφορούν συνωμοσία για φόνο, φόνο εκ προμελέτης, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχή και αποδοχή διάπραξης εγκλημάτων, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 28χρονος ο οποίος είναι ύποπτος για αδικήματα που αφορούν συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχή και αποδοχή διάπραξης εγκλημάτων και καταστροφή αποδεικτικού στοιχείου. Το Δικαστήριο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για 4 μέρες.

Τα αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν μεταξύ 1/12/2021 μέχρι 3/2/2022 στην πόλη και επαρχία Λάρνακας.

Η διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου ήταν πολύωρη, διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και στο Δικαστήριο υπήρχε μεγάλη αστυνομική δύναμη, αρκετά μέλη της οποίας έφεραν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας «μετά από επιχείρηση που διεξήχθη χθες βράδυ στη Λάρνακα συνελήφθησαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων, έξι άνδρες, ηλικίας από 19 μέχρι και 44 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της υπόθεσης φόνου που διαπράχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, στη Λάρνακα, με θύμα τον Αντρέα Ευαγγέλου, 53 ετών».

Προστίθεται ότι «η επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης των υπόπτων, διεξήχθη γύρω στις 11 το βράδυ της Πέμπτης 3 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή μελών των ΤΑΕ, ΟΠΕ και ΥΚΑΝ Λάρνακας, μελών του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος, Αρχηγείου Αστυνομίας, και μελών της ΜΜΑΔ. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυκτα, ενώ ακολούθησαν και έρευνες στις οικίες, υποστατικά και οχήματα των συλληφθέντων».

Κατά τις έρευνες «εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν τεκμήρια τα οποία τυγχάνουν αξιολόγησης από ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας. Ανευρέθηκαν επίσης, μικρές ποσότητες ναρκωτικών και χρηματικά ποσά και την υπόθεση διερευνά το Επαρχιακό Κλιμάκιο Λάρνακας της ΥΚΑΝ».

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «τρία άτομα ηλικίας 44, 23 και 19 ετών συνελήφθησαν για αδικήματα που αφορούν συνωμοσία για φόνο, φόνο εκ προμελέτης, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχή και αποδοχή διάπραξης εγκλημάτων, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών».

Παράλληλα «στη βάση στοιχείων που προέκυψαν, συνελήφθη και τέταρτο άτομο, άνδρας ηλικίας 28 ετών, για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλημάτων, και της καταστροφής αποδεικτικού στοιχείου».

Οι τέσσερις ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση και σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον των τριών ηλικίας 44, 23, 19 ετών διάταγμα κράτησης για οκτώ ημέρες ενώ για τον 28χρονο διάταγμα για 4 μέρες.

Εξάλλου στο πλαίσιο της επιχείρησης της Αστυνομίας που διεξήχθη χθες βράδυ «συνελήφθησαν άλλοι δύο άνδρες ηλικίας 20 ετών, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάπραξης αδικημάτων που αφορούν παράνομη κατοχή ελεγχόμενου φαρμάκου και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».

Οι δύο άνδρες παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για έξι μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι «ο φόνος του 53χρονου Αντρέα Ευαγγέλου διαπράχθηκε γύρω στις 8.30 το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου 2021, σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας, στη Λάρνακα, ενώ αυτός στάθμευε το αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, δύο πρόσωπα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα τύπου σκούτερ, τον προσέγγισαν και ένας από αυτούς πυροβόλησε εναντίον του, τραυματίζοντας τον θανάσιμα».

Από τη νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε επί της σορού του 53χρονου, διαπιστώθηκε ότι «ο θάνατος του προήλθε από εσωτερική αιμορραγία συνεπεία πολλαπλών κακώσεων σώματος και ζωτικών οργάνων προκληθέντα από πυροβόλο όπλο».

Τις δύο υποθέσεις διερευνούν το ΤΑΕ Λάρνακας και το Επαρχιακό Κλιμάκιο Λάρνακας της ΥΚΑΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση