ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπόθεση Αριστοτέλους: Δεν πήγε στη συνάντηση ο αξιωματικός - Έστειλε email

Άκυρη η συνάντηση Δράκου - αξιωματικού

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Σήμερα επρόκειτο η νομική ομάδα του ανώτερου αξιωματικού να περάσει το κατώφλι του Υπουργείου Δικαιοσύνης για να συναντηθεί με την Υπουργό Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου. Μάλιστα σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά θα ζητούσαν όπως ο πελάτης τους δεν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες αυτό δεν συνέβη. Ο ανώτερος αξιωματικός δεν πήγε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και απέστειλε μέσω email τις θέσεις του.

Πλέον, η υπουργός αναμένεται να μελετήσει τις θέσεις του αξιωματικού, όπως αυτές εστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να αποφασίσει τα επόμενα βήματα.

Η πρόθεση της Δράκου

Θυμίζουμε πως ο ανώτατος αξιωματικός είχε επικοινωνία και προηγουμένως με την Υπουργό Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου, με την ίδια να δηλώνει πως πρόθεσή της είναι να τον θέσει σε διαθεσιμότητα, δίνοντάς του το δικαίωμα να τοποθετηθεί πριν από την λήψη της τελικής απόφασής της, ως προνοούν οι αρχές της φυσικής δικαιοσύνης και η νομολογία.

Σημειώνεται πως στη δήλωσή της, η οποία γνωστοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (20/6), η κα. Δράκου αναφέρει πως: «Ο Ανώτερος Αξιωματικός ζήτησε και του δόθηκε χρόνος το αργότερο μέχρι την Τετάρτη προκειμένου να συμβουλευτεί τους νομικούς του συμβούλους προτού απαντήσει».

Ξεκίνησε η έρευνα από τον ποινικό ανακριτή

Εξάλλου ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, ο οποίος διορίστηκε ως ποινικός ανακριτής από τον Γενικό Εισαγγελέα σήκωσε ήδη μανίκια και ξεκίνησε την έρευνά του για τις καταγγελίες της διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών.

«Οι όροι εντολής του κ. Αιμιλιανίδη είναι όπως διεξαγάγει ποινική ανάκριση αναφορικά με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από Ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας, πρόσωπο που εκτίει ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές και οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, σε σχέση με την καταγγελία καθώς και σε σχέση με συναφή ζητήματα που σχετίζονται με όσα περιλαμβάνονται σε αυτήν», αναφέρει η χθεσινή τοποθέτηση του Γιώργου Σαββίδη.

Σημειώνεται πως η διερεύνηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός.

«Να τεθεί άμεσα σε διαθεσιμότητα»

Οι δικηγόροι της Άννας Αριστοτέλους υπέβαλαν δια χειρός στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, το πρωί της Δευτέρας (20/6), τις καταγγελίες συνοδευόμενες με όλα τα σχετικά έγγραφα όσον αφορά ενέργειες Ανώτατου Αξιωματικού, οι οποίες σκοπό είχαν να την πλήξουν.

Η θέση της κας. Αριστοτέλους είναι ότι ο Ανώτατος Αξιωματικός θα πρέπει άμεσα να τεθεί σε διαθεσιμότητα εξαιτίας της σοβαρότητας της υπόθεσης και τη δυνατότητα παρέμβασης στη διαδικασία των ερευνών.

Σε ερώτημα δημοσιογράφου εάν σε περίπτωση που δεν τεθεί σε διαθεσιμότητα, έχει σκοπό να θέσει την παραίτησή της, η κα. Αριστοτέλους δήλωσε: «Θα το δούμε στην εξέλιξη της υπόθεσης, μιλούμε για ένα ανώτερο αξιωματικό, ο οποίος δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τις εξουσίες και τα καθήκοντά του, καταχρώμενος τις εξουσίες του».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση