ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υποχρεωτικό το κράνος για τους ποδηλάτες από 1η Φεβρουαρίου - Το πρόστιμο

Τι πρέπει να γνωρίζετε

ΚΥΠΕ

Από την 1η Φεβρουαρίου τίθεται σε εφαρμογή η νομοθεσία για υποχρεωτική χρήση συγκεκριμένου τύπου προστατευτικού κράνους για ποδηλάτες και επιβάτες ποδηλάτων, ενημερώνει η Αστυνομία, σημειώνοντας παράλληλα ότι από την ημερομηνία αυτή θα πραγματοποιεί τροχονομικούς ελέγχους και θα καταγγέλλει σχετικές παραβάσεις.

Η Αστυνομία σημειώνει περαιτέρω ότι σε περίπτωση διάπραξης του αδικήματος και καταδίκης, ο παραβάτης θα υπόκειται σε χρηµατική ποινή που δεν υπερβαίνει τα πεντακόσια ευρώ (€500) και ότι το αδίκημα ρυθμίζεται εξωδίκως με το ποσό των €50.

Επίσης αναφέρει πως ο Έφορος Μηχανοκινήτων Οχημάτων, έχει καθορίσει ότι ο τύπος του προστατευτικού κράνους για τους ποδηλάτες και επιβάτες ποδηλάτων, θα πρέπει να τηρεί το πρότυπο CYS ΕΝ 1078:2012+A1, να αναφέρεται ρητά ότι προορίζεται τουλάχιστον για ποδηλάτες και να φέρει σήμανση Δήλωσης Συμμόρφωσης: CE.

Προστίθεται ότι καθορίζεται ότι εναλλακτικά, για μικρά παιδιά ηλικίας μέχρι 14 χρόνων, ο τύπος του προστατευτικού κράνους για τους ποδηλάτες και επιβάτες ποδηλάτων, θα πρέπει να τηρεί το πρότυπο CYS ΕΝ 1080:2013 και να φέρει σήμανση Δήλωσης Συμμόρφωσης: CE.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση