ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μετά τη Ζαμάν, στο στόχαστρο η Τζουμχουριέτ

η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σταρ εξαπολύει επίθεση κατά της Τζουμχουριγιέτ

Λίγες ώρες μετά την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων και των «επιτηρητών» στα κεντρικά γραφεία της Ζαμάν, μια άλλη εφημερίδα της τουρκικής αντιπολίτευσης βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σταρ εξαπολύει επίθεση κατά της Τζουμχουριγιέτ. Η απειλή έρχεται τη στιγμή που στην Άγκυρα, στους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους κυκλοφορεί η πληροφορία ότι οι διωκτικές αρχές της χώρας ετοιμάζονται να φυλακίσουν εκ νέου τον Διευθυντή της Τζουμχουριγιέτ, Τζαν Ντουντάρ και τον ανταποκριτή της στην τουρκική πρωτεύουσα, Ερντέμ Γκιουλ.

Πριν από λίγες ώρες, ο δημοσιογράφος Ερσόι Ντεντέ, ο οποίος αρθρογραφεί στη Στάρ, προειδοποίησε ότι σε λίγο καιρό η Τζουμχουριγιέτ θα έχει το ίδιο τέλος με την Ζαμάν. Συγκεκριμένα, ο κ. Ντεντέ αφήνει να εννοηθεί ότι οι διωκτικές αρχές είναι έτοιμες να θέσουν υπό κρατική κηδεμονία την ιστορική εφημερίδα της Τουρκίας.

Η Τζουμχουριγιέτ, η οποία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1924, είναι η παλαιότερη εφημερίδα της Τουρκίας. Εκφράζει τις θέσεις της κοσμικής και σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης και βρίσκεται στο στόχαστρο του τουρκικού Προεδρικού, με το σκεπτικό ότι τα δημοσιεύματα της είναι έργο κατασκοπείας, το οποίο στρέφεται κατά των ζωτικών συμφερόντων της χώρας.

Η δημοσιογραφική ομάδα της Ζαμάν κυκλοφορεί νέα εφημερίδα
Εν τω μεταξύ, τη στιγμή που η Ζαμάν κυκλοφορεί εκ νέου με την ιδιότητα του «προπαγανδιστή» της κυβέρνησης, οι απολυμένοι δημοσιογράφοι της εφημερίδας προχωρά στην έκδοση μιας νέας εφημερίδας.

Η νέα εφημερίδα φέρει την ονομασία «Yarın Bakış» («Ματιά στο Αύριο»).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Media: Τελευταία Ενημέρωση