ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φουρτούνα κλείνει το λιμάνι Λεμεσού

Διαβάστε στην Οικονομική Καθημερινή της Τετάρτης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κλειστό θα παραμείνει το λιμάνι Λεμεσού το ερχόμενο Σαββατοκύριακο προκειμένου να πραγματοποιηθεί το τελικό τεστ πριν από την παράδοσή του στους νέους διαχειριστές. Εκτός από την απογραφή εξοπλισμού που θα παραδοθεί στους ιδιώτες αλλά και άλλες εργασίες, το διήμερο θα γίνουν ασκήσεις για την ομαλή λειτουργία του λιμανιού στο νέο περιβάλλον.

Σύμφωνα με πηγές της «Κ», το πιο σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει είναι η άρνηση του Τελωνείου να δώσει πρόσβαση στα πληροφοριακά συστήματα για σκοπούς διεκπεραίωσης του όγκου εργασίας για την εισαγωγή εμπορευμάτων. Το Τελωνείο φοβάται για το ενδεχόμενο πρόσβασης ιδιωτών σε ευαίσθητα δεδομένα και πληροφορίες που καταχωρούνται στα συστήματα πληροφορικής του Τμήματος.

Η λύση που δόθηκε εμπλέκει την Αρχή Λιμένων η οποία θα λειτουργήσει εν είδει ενδιάμεσου που θα επιτρέψει την συνεργασία διαχειριστών και Τελωνείου. Συγκεκριμένα, οι ιδιώτες διαχειριστές θα καταχωρούν τα στοιχεία στα ηλεκτρονικά συστήματα της Αρχής Λιμένων η οποία στην συνέχεια θα τα μεταβιβάζει στο Τμήμα Τελωνείων. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή φαίνεται να έχει προκαλέσει την αντίδραση υπηρεσιακών της Αρχής Λιμένων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν δικαιοδοσία με βάση το νέο καθεστώς που θα ισχύει από την ερχόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

  • Συνεργατισμός: Σχέδιο για επιστροφή στα χέρια του κόσμου
  • Πάφος:Σκάλωσε ο δρόμος από αεροδρόμιο προς κέντρο
  • Ελκυστικός εμπορικός προορισμός η Κύπρος
  • Από τη μαρίνα ξεκινά η Αγία Νάπα του μέλλοντος
  • Μελέτη για οικονομικές επιπτώσεις από το ΓεΣΥ
  • Επένδυσαν 5,5 δισ. δολ. σε πλοία οι Έλληνες εφοπλιστές
  • Ρευστοποιούν και τις χρυσές λίρες οι Ελληνες για να πληρώσουν φόρους

 

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Media: Τελευταία Ενημέρωση