ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρχή Ραδιοτηλεόρασης: Νομότυπη η εκπομπή MAD TV

Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα του «Φιλελεύθερου»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Παρέμβαση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης για το θέμα που έχει εγερθεί με την λειτουργία κάποιων τηλεοπτικών καναλιών μεταξύ αυτών και του MAD TV υπήρξε στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα όσα ακούστηκαν στην Επιτροπή Εσωτερικών της βουλής η οποία ασχολήθηκε με τον προϋπολογισμό της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης. Κατά την διάρκεια της συνεδρίας μέλη της Επιτροπής ζήτησαν ενημέρωση για τα όσα διημείφθησαν τελευταία περί παράνομης λειτουργίας του MAD TV. Τόσο ο πρόεδρος όσο και ο διευθυντής της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης ενημέρωσαν τους βουλευτές ότι από την λειτουργία του MAD TV δεν προκύπτει παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας.

Σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής βουλευτή Λεμεσού του ΔΗΚΟ Πανίκο Λεωνίδου ο πρόεδρος και διευθυντής της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης υποστήριξαν ότι κανάλι που είναι αδειοδοτημένο σε κράτος μέλος της ΕΕ και του ΣτΕ (όπως το MAD TV) μπορεί να αναμεταδίδει το πρόγραμμα του σε άλλο κράτος μέλος χωρίς να απαιτείται σχετική άδεια του κράτους που αναμεταδίδει το πρόγραμμα.

Σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση της Επιτροπής πρόεδρος και διευθυντής της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης επικαλέσθηκαν σχετικό νόμο που τροποποιήθηκε το 2011 ο οποίος δίνει την δυνατότητα στα συγκεκριμένα κανάλια να μεταδίδουν και διαφημιστικά μηνύματα νοουμένου ότι ένα ποσοστό μισής ποσοστιαίας μονάδας από τα έσοδα θα καταβάλλεται στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης. Όπως ειπώθηκε αρμοδίως σύμφωνα με τον κ. Λεωνίδου το μόνο που απαιτείται είναι η σχετική εξουσιοδότηση από την Αρχή κάτι που όπως ειπώθηκε έχει δοθεί τόσο για την περίπτωση του MAD TV όσο και του Greek Cinema.

Το θέμα καταγράφει σήμερα η εφημερίδα Πολίτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Media: Τελευταία Ενημέρωση

X