ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Είναι εφικτή η εγκατάσταση πριν το καλοκαίρι;

Ξεκινούν από αυτή την εβδομάδα οι προεγκρίσεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την εκτίμηση ότι είναι εφικτό τα νοικοκυριά να έχουν εγκαταστήσει τα φωτοβολταϊκά συστήματα στα σπίτια τους μέχρι τον Μάιο – Ιούνιο, εξέφρασε ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κ. Παπαναστασίου είπε ότι έγιναν αλλαγές για την επίσπευση των διαδικασιών. «Θα δίδεται μια προέγκριση, ο αιτητής θα επιλέγει τον εγκαταστάτη μέσα από μητρώο και θα προχωρά τάχιστα προς την εγκατάσταση του συστήματος. Μετά θα γίνεται ο έλεγχος και η σύνδεση από την ΑΗΚ», εξήγησε.

Στόχος, όπως είπε, είναι σε δύο μήνες από την προέγκριση να ολοκληρώνεται και η εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού. Μάλιστα, οι προεγκρίσεις θα ξεκινήσουν να δίδονται από αυτή την εβδομάδα. Όπως σημείωσε ο Υπουργός, οι συμπληρωμένες αιτήσεις για τα φωτοβολταϊκά ανέρχονται, αυτή τη στιγμή, γύρω στις 5.000.

Ο κ. Παπαναστασίου τόνισε ότι το Υπουργείο έχει ήδη οργανωθεί για την επίσπευση της εξέτασης των αιτήσεων. «Χωρίς τον προϋπολογισμό, ο οποίος είχε εγκριθεί από τη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα, δεν μπορέσαμε να προχωρήσουμε σε εξέταση και αποδοχή αιτήσεων για επιχορηγήσεις. Αυτός ήταν ο λόγος της καθυστέρησης. Τώρα που έχουμε την έγκριση από τη Βουλή προχωρούμε τάχιστα προς την εξέταση των αιτήσεων, ξεκινώντας από τις πρώτες που είχαν υποβληθεί», τόνισε.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Ενέργεια: Τελευταία Ενημέρωση