ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Πράσινο» Βουλής σε φορολογικές εκπτώσεις για δαπάνες ενεργειακής αναβάθμισης

Η περίοδος εφαρμογής των εκπτώσεων καλύπτει τα φορολογικά έτη 2023 μέχρι 2026

ΚΥΠΕ

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε ομόφωνα, με 46 ψήφους υπέρ, νόμο για παραχώρηση έκπτωσης για κεφαλαιουχικές δαπάνες που διενεργούνται από νομικά πρόσωπα και αυτοεργοδοτούμενους για σκοπούς ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας.

Η περίοδος εφαρμογής των εκπτώσεων καλύπτει τα φορολογικά έτη 2023 μέχρι 2026.

Παράλληλα, με 31 ψήφους υπέρ και 14 εναντίον εγκρίθηκε τροπολογία του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ, που αυξάνει το ποσοστό έκπτωσης για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων από 25% σε 33%.

Ο νόμος προβλέπει παραχώρηση έκπτωσης ύψους 7% για κεφαλαιουχικές δαπάνες, που διενεργούνται για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων.

Επίσης, παραχώρηση έκπτωσης ύψους 20% για κεφαλαιουχικές δαπάνες που διενεργούνται για τεχνικά συστήματα ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και για αγορά και εγκατάσταση μπαταριών.

Προνοείται επίσης μη συμπερίληψη στο φορολογητέο εισόδημα των δαπανών που διενεργούνται από νομικά πρόσωπα για την εκπόνηση μελέτης εξοικονόμησης ενέργειας.

Επίσης, περιλαμβάνεται η εγκατάσταση σταθμών επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στις επιλέξιμες επενδύσεις για την παραχώρηση κεφαλαιουχικής έκπτωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ενέργεια: Τελευταία Ενημέρωση