ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στο ΧΑΚ

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 67,24 μονάδες

ΚΥΠΕ

Κέρδη, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, κατέγραψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, περιορίζοντας τις ζημιές σχεδόν 2% που κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 67,24 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,92%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,93%, κλείνοντας στις 40,17 μονάδες. Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθηκε στις €124.041.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, η Κύρια Αγορά κατέγραψε κέρδη σε ποσοστό 1,20% και η Εναλλακτική Αγορά ενισχύθηκε κατά 0,27%, ενώ οι Επενδυτικές έκλεισαν με σημαντική άνοδο 2,33%. Αντίθετα, πτώση σημείωσε ο δείκτης των Ξενοδοχείων κατά 1,63%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού με €53.910 (άνοδος 2,29% - τιμή κλεισίματος €2,68). Ακολούθησαν οι μετοχές της Logicom με €25.222 (πτώση 0,63% – τιμή κλεισίματος €1,59), της Ελληνικής Τράπεζας με €18.382 (άνοδος 1,20% - τιμή κλεισίματος €0,84), της Κυπριακής Εταιρείας Τσιμέντων με €6.208 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €0,54) και της Τράπεζας Κύπρου με €4.097 (άνοδος 1,94% – τιμή κλεισίματος €1,05).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, τέσσερις κινήθηκαν ανοδικά, πέντε πτωτικά και πέντε παρέμειναν αμετάβλητες. Οι συναλλαγές ανήλθαν στις 85.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε την εισαγωγή των Μετοχών της εταιρείας Meditrina Cyprus Plc σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) του Νόμου του ΧΑΚ στην Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά (Ν.Ε.Α.) του ΧΑΚ και την ταυτόχρονη εισαγωγή των μετοχών της στο Κεντρικό Αποθετήριο Μητρώο του ΧΑΚ σύμφωνα με τα Άρθρα 10(1) και (3) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών) Νόμου.

Προσθέτει ότι η εισαγωγή γίνεται με τη μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης και ο Σύμβουλος Εισαγωγής της εταιρείας, είναι η εταιρεία Capital Market Experts A.E.

Αναφέρει επίσης ότι τα έσοδα του Ομίλου προέρχονται, κατά κύριο λόγο, από την εμπορική δραστηριότητα των θυγατρικών εταιρειών, στην εμπορία φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προιόντων, τόσο στις τοπικές αγορές που δραστηριοποιείται η κάθε εταιρεία, όσο και σε αγορές του εξωτερικού και ως εκ τούτου, όπως προσθέτει, τα έσοδα της μητρικής εταιρείας, προέρχονται από τα μερίσματα των θυγατρικών της.

Η διαπραγμάτευση των πιο πάνω αξιών θα ξεκινήσει την Τέταρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 και θα πραγματοποιείται σε Ευρώ.

Επίσης, το ΧΑΚ αναφέρει ότι το Συμβούλιο του σε πρόσφατη συνεδρία του επικύρωσε, με βάση το Άρθρο 184 του Νόμου του ΧΑΚ, την απόφαση για συνέχιση αναστολής της διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας PWE Holdings Plc, ως είχε ανακοινωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2021.

Προσθέτει ότι η συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης θα έχει διάρκεια 2 μηνών (δηλαδή μέχρι τις 22 Νοεμβρίου 2021) ή νωρίτερα, εάν η εταιρεία συμμορφωθεί με τις εκκρεμείς συνεχείς της υποχρεώσεις, ως έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Επιπλέον, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων των εταιρειών ΑΙΧΜΗ Α.Ε. Σύμβουλοι Επενδύσεων και Allspark Asia Pacific Group Public Company Ltd (ΝΕΑ Αγορά), για επιπλέον δύο (2) μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 6 Δεκεμβρίου 2021.

Προσθέτει ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε σύμφωνα με το Άρθρο 185 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, εφόσον εξακολουθούν να συντρέχουν οι λόγοι που επιβάλλουν τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων των εν λόγω εταιρειών, λόγω μη διορισμού Συμβούλου Εισαγωγής καθώς και λόγω μη έκδοσης και δημοσιοποίησης της Ετήσιας Οικονομικής τους Έκθεσης για το έτος που έληξε 31/12/2020.

Το ΧΑΚ αναφέρει ότι εάν κατά τη διάρκεια της αναστολής διαπραγμάτευσης οι εταιρείες συμμορφωθούν με τις πιο πάνω υποχρεώσεις τους, τότε η αναστολή διαπραγμάτευσης θα αρθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση