ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αποκλιμάκωση στην αγορά πετρελαίου: Υποχωρούν ξανά οι τιμές

Tο ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής από το Ιράν αποκλιμάκωσε περαιτέρω την πίεση στην αγορά

Money Review

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα υποχωρεί το πετρέλαιο, καθώς το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής από το Ιράν αποκλιμάκωσε περαιτέρω την πίεση στην αγορά. To Brent βρίσκεται στα 95,56 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό στα 90,21 δολάρια περίπου.

Χθες, το πετρέλαιο είχε υποχωρήσει σε χαμηλό έξι μηνών λόγω των απογοητευτικών στοιχειών που δημοσιεύθηκαν σχετικά με την αμερικανική οικονομία, μεταξύ άλλων και της ταχέως επιβραδυνόμενης μεταποίησης. Επίσης, χθες, δημοσιεύθηκε και μεγαλύτερη από το προσδοκώμενο συρρίκνωση του κινεζικού ΑΕΠ.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης αύξηση της παραγωγής και ενόψει της μείωσης της ζήτησης. Ενδεικτικά, η Λιβύη παράγει ήδη μεγαλύτερες ποσότητες, ενώ το Ιράν πλησιάζει σε απόφαση για αναβίωση μίας πυρηνικής συμφωνίας, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγή.

Η άρση των κυρώσεων στο Ιράν ενδέχεται να αυξήσει την παραγωγή κατά 1,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με αναλυτή της ING Bank. «Η επιπλέον παραγωγή αναμένεται να μειώσει την προσδοκώμενη πίεση στην αγορά το δεύτερο μισό του έτους», δήλωσε στο Bloomberg ο Warren Patterson επικεφαλής εμπορευμάτων στην ING.

Σημειώνεται πως η Ε.Ε. δήλωσε ότι εξετάζει την απάντηση του Ιράν για ένα προτεινόμενο προσχέδιο αναβίωσης της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 και συμβουλεύεται τις ΗΠΑ για έναν τρόπο επιτάχυνσης των συνομιλιών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση