ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε νέο χαμηλό 20ετίας το ευρώ: Κύμα ανησυχιών πιέζει το νόμισμα

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εμφανίζεται μικτή εικόνα με ελαφρώς πτωτική τάση

Money Review

Σε νέο χαμηλό εικοσαετίας διολίσθησε το ευρώ λόγω των φόβων για ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων και μίας επικείμενης ύφεσης στην Ευρώπη ως αποτέλεσμα της ενεργειακής κρίσης.

Ειδικότερα, το ευρώ υποχώρησε περαιτέρω έναντι του δολαρίου, καθώς επικρατεί διάχυτη ανησυχία ότι Ρωσία θα μειώσει περαιτέρω ή θα διακόψει πλήρως τις ροές του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, επιβραδύνοντας περαιτέρω την οικονομία της Ευρωζώνης. Επίσης, μετά τη δημοσίευση των πρακτικών από την συνεδρίαση της Fed τον προηγούμενο μήνα, πυροδοτήθηκαν νέες ανησυχίες ότι η Τράπεζα θα συνεχίσει με τις μεγάλες επιτοκιακές αυξήσεις, ενισχύοντας το δολάριο.

Οι ανησυχίες για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας ενισχύθηκαν περαιτέρω μετά τη δημοσιοποίηση μίας σειράς επιχειρηματικών ερευνών στη Γηραιά Ήπειρο. Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών της S&P Global διολίσθησε στο 49,2 τον Αύγουστο από 49,9 τον περασμένο μήνα, καταδεικνύοντας ταχύτερη συρρίκνωση στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Ως αποτέλεσμα το ευρώ άγγιξε τα 0,99005 δολάρια.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εμφανίζεται μικτή εικόνα με ελαφρώς πτωτική τάση. Ο Stoxx600 λίγο μετά τις 3 μ.μ. ώρα Ελλάδος παρουσιάζει απώλειες 0,29%.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση