ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο

Ο Δείκτης FTSE/CySE κατέγραψε άνοδο 0,11%, κλείνοντας στις 45,90 μονάδες.

ΚΥΠΕ

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ κατέγραψε οριακά κέρδη σε ποσοστό 0,08%, κλείνοντας στις 76,45 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE κατέγραψε άνοδο 0,11%, κλείνοντας στις 45,90 μονάδες. Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθηκε στις €97.816.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη παρουσίασε η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,56% και οι Επενδυτικές Εταιρείες κατά 0,48%, ενώ απώλειες σημείωσαν η Εναλλακτική Αγορά κατά 0,78% και τα Ξενοδοχεία κατά 0,56%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €56.458 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €1,42). Ακολούθησαν οι μετοχές της Κυπριακής Εταιρείας Τσιμέντων με €15.921 (πτώση 2,73% - τιμή κλεισίματος €0,535), της Ελληνικής Τράπεζας με €13.398 (άνοδος 1,50% - τιμή κλεισίματος €1,015), της KG Complex με €5.760 (πτώση 1,43% – τιμή κλεισίματος €0,276) και της Blue Island με €2.359 (άνοδος 5,41% - τιμή κλεισίματος €2,54).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 4 κινήθηκαν ανοδικά, 6 πτωτικά και 3 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 64.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο σε συνέχεια προηγούμενων του ανακοινώσεων σχετικά με την εταιρεία G.A.P. Vassilopoulos Public Ltd, ανακοίνωσε την άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας από τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2022, καθότι έχουν εκλείψει οι λόγοι της αναστολής.

Συγκεκριμένα, το ΧΑΚ αναφέρει ότι η εταιρεία έχει υποβάλει και δημοσιοποιήσει την εκκρεμούσα οικονομική πληροφόρηση, δηλαδή την Ετήσια Οικονομική της Έκθεση για το έτος που έληξε στις 31/12/2021 καθώς και την Εξαμηνιαία Οικονομική της Έκθεση για την περίοδο που έληξε στις 30/6/2022.

Επίσης, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι οι τίτλοι της εταιρείας Hangji Global Ltd, οι οποίοι διαπραγματεύονται στη ΝΕΑ Αγορά του ΧΑΚ, θα παρουσιάζονται με σήμανση (Σ) στους πίνακες διαπραγμάτευσης και στα δελτία τιμών, από την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2022, λόγω μη έκδοσης και δημοσιοποίησης της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης για το έτος που έληξε στις 30/6/2022, ως απαιτείται από το άρθρο 140 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου.

Προσθέτει ότι το Συμβούλιο θα προβεί σε αφαίρεση της σήμανσης (Σ) αυτής από τους πίνακες διαπραγμάτευσης και τα δελτία τιμών του ΧΑΚ, όταν διαπιστώσει ότι οι λόγοι που οδήγησαν στην παρουσίαση της σήμανσης στις αξίες της εταιρείας, θα έχουν εκλείψει.

Επιπλέον, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας The Meredith Property Group Plc (ΝΕΑ Αγορά), για επιπλέον δύο (2) μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 16 Ιανουαρίου 2023.

Αναφέρει ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε σύμφωνα με το Άρθρο 185 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, εφόσον εξακολουθούν να συντρέχουν οι λόγοι που επιβάλλουν τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εν λόγω εταιρείας λόγω παραίτησης του Φορέα Εκκαθάρισης και μη υποβολής και δημοσιοποίησης της Εξαμηνιαίας Οικονομικής της Έκθεσης για την περίοδο που έληξε στις 31/3/2022.

Προσθέτει ότι εάν κατά τη διάρκεια της αναστολής διαπραγμάτευσης η εταιρεία συμμορφωθεί με τις πιο πάνω συνεχείς υποχρεώσεις της, τότε η αναστολή διαπραγμάτευσης θα αρθεί.

Τέλος, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας Elaine Securities Plc (ΝΕΑ Αγορά), για επιπλέον δύο (2) μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 16 Ιανουαρίου 2023.

Αναφέρει ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε σύμφωνα με το Άρθρο 185 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, εφόσον εξακολουθούν να συντρέχουν οι λόγοι που επιβάλλουν τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εν λόγω εταιρείας, λόγω παραίτησης του Φορέα Εκκαθάρισης και μη υποβολής και δημοσιοποίησης της Ετήσιας Οικονομικής της Έκθεσης για το έτος που έληξε στις 28/2/2022.

Προσθέτει ότι εάν κατά τη διάρκεια της αναστολής διαπραγμάτευσης η εταιρεία συμμορφωθεί με τις πιο πάνω υποχρεώσεις της, τότε η αναστολή διαπραγμάτευσης θα αρθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση