ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διαφωνίες και επικρίσεις από βουλευτές για την επιστολή προς Διοικητή ΚΤΚ για ΜΕΔ ΠΕΠ

Το θέμα συζητήθηκε κεκλεισμένων των θυρών μεταξύ των μελών της Επιτροπής και του Προέδρου του σώματος Δημήτρη Συλλούρη.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τις επικρίσεις βουλευτών δέχθηκε κατά πρώτο λόγο ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου Ζαχαρίας Κουλίας και κατά δεύτερο ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, με αφορμή το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε ο Πρόεδρος της Επιτροπής στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Κωνσταντίνου Ηροδότου, αναφορικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων (ΠΕΠ).

«Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι με τον τρόπο που γράφτηκε η επιστολή προς τον κ. Ηροδότου από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου, με την προσθήκη κάποιων παραγράφων από τον κ. Συλλούρη, δημιουργεί παρεξηγήσεις και συνειρμούς. Δημιουργείται εντύπωση ότι αποστέλλουμε το θέμα στις ελληνικές καλένδες, γιατί με την εισαγωγή κάποιων στοιχείων από την ουσία του θέματος δίδεται η ευκαιρία στον Διοικητή να απαντήσει δι’ αλληλογραφίας και να μην προσέλθει στην επιτροπή καταθέτοντας και τα στοιχεία», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης.

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, ανέφερε στη διαβούλευση που έγινε νωρίτερα μεταξύ των μελών της επιτροπής «διεφάνη ότι δεν είχαν γνώση του περιεχομένου» και συμπλήρωσε πως «διαφορετικές ήταν οι αποφάσεις που λήφθηκαν την περασμένη εβδομάδα και διαφορετικά το αποτέλεσμα που είδαμε να εκφράζεται στην επιστολή που εστάλη».

«Η άποψη η δική μας είναι ότι έπρεπε να γίνει μία πολύ λιτή επιστολή, η οποία απλώς να καλούσε τον κεντρικό τραπεζίτη να ενημερώσει την επιτροπή σε σχέση με την όλη διαχείριση του συγκεκριμένου διαλόγου. Αντ’ αυτού εστάλη μια μακροσκελής επιστολή με συγκεκριμένα ερωτήματα», είπε, προσθέτοντας πως όπως ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου είναι στην απόλυτη δικαιοδοσία του Προέδρου της Βουλής να στέλλει επιστολές χωρίς να παίρνει την έγκριση των μελών.

Τέλος, ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, Λίνος Παπαγιάννης είπε επιθυμούν να έλθει ενώπιον της επιτροπής «για να γνωρίζουμε ποιοι εμπλέκονται στην οποιαδήποτε παραχώρηση δανείων και γιατί το δάνειο τους έχει εξελιχθεί στη συνέχεια είτε να είναι μη εξυπηρετούμενο είτε αν οι όροι είναι ευνοϊκοί ή οτιδήποτε άλλο».

«Θεωρούμε ότι επιστολή που έπρεπε να σταλεί θα έπρεπε να ήταν σύντομη έτσι ώστε να μην αφήνει κανένα υπονοούμενο για την όποια μετάφραση από τον οποιαδήποτε και ναι θέλουμε να έλθει Διοικητής Τράπεζας της Κεντρικής Τράπεζας και να τεθούν όσες ερωτήσεις ο καθένας μπορεί να θέσει», είπε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Οικονομική: Τελευταία Ενημέρωση