ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δήμος Λευκωσίας: Καμιά αβεβαιότητα για τη Μακαρίου

Η ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Απαντώντας στην ανακοίνωση Ομίλου Παπαέλληνα και την απόφαση του να παγώσει τα πλάνα του στην Λεωφόρο Μακαρίου, ο Δήμος Λευκωσίας προχώρησε σήμερα σε νέα ανακοίνωση. Όπως αναφέρει συγκεκριμένα, δεν τίθεται θέμα αβεβαιότητας εφόσον όπως αναφέρει, η λύση που εφαρμόζεται είναι προσωρινή και δεν έχει στόχο να αλλάξει τον αρχικό σχεδιασμό.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Καμία αβεβαιότητα δεν υπάρχει. Ο Δήμος έχει πολλάκις ξεκαθαρίσει, πως η λύση που εφαρμόζεται είναι προσωρινή και δεν έχει στόχο να αλλάξει τον αρχικό σχεδιασμό.

Το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του. Αναμένεται από τα αρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν με την δημιουργία του απαιτούμενου θεσμικού πλαισίου, ώστε το σύστημα ελέγχου της εισόδου εξουσιοδοτημένων αυτοκινήτων που προνοεί το σύστημα φωτοεπισήμανσης, να τεθεί σε λειτουργία.

Όπως επίσης αναμένεται να ολοκληρωθούν και τα έργα επί της οδού Αναστασίου Λεβέντη, τα οποία θα ξεκινήσουν σε λίγες εβδομάδες.

Ακόμη και σε αυτήν την μεταβατική περίοδο, όμως, με την προσωρινή λύση φαίνεται να επιτυγχάνεται ο στόχος της βιώσιμης κινητικότητας που αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα στο σύνολο του έργου. Να υπενθυμίσουμε ότι α) οι 3 λωρίδες για αυτοκίνητα μειώθηκαν στη 1 β) δημιουργήθηκε λεωφορειολωρίδα γ) δημιουργήθηκαν πλατύτερα, ισοεπίπεδα πεζοδρόμια δ) φυτεύτηκαν δεντροστοιχίες ε) δημιουργήθηκε αριθμός μικρών πλατειών στ) μειώθηκε το όριο ταχύτητας (20km) κ.α.

Όλα τα παραπάνω, πέρα από το αυξημένο αίσθημα ασφάλειας των πεζών, έχουν αναβαθμίσει λειτουργικά και αισθητικά την οδό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση