ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ενημερωτικό δελτίο Αυγούστου της K. Treppides & Co Ltd

H ανακοίνωση της Επιτρ. Κεφαλαιαγοράς Κύπρου για τις κοινές αδυναμίες που εντοπίστηκαν κατά την εξέταση των Σχεδίων Ανάκαμψης που υποβλήθηκαν από Κυπριακές Επιχειρήσεις Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών

Προωθητική Ενέργεια

Κυκλοφόρησε το νέο newsletter της εταιρείας K.Treppides & Co Ltd, ηγέτης στον τομέα των ελεγκτικών και λογιστικών υπηρεσιών, με γραφεία σε τρεις χώρες. Κάθε νέο ενημερωτικό δελτίο της K.Treppides & Co Ltd αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για όλους όσους εργάζονται ή και δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τομέα των χρηματοπιστωτικών, αλλά και των επιχειρήσεων, καθώς στις σελίδες του βρίσκει κανείς όλες τις σημαντικές και τρέχουσες εξελίξεις, αλλά και τα τελευταία νέα σε ό,τι αφορά τον τομέα των ελεγκτικών, φορολογικών, λογιστικών και χρηματοοικονομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Για παράδειγμα, στο ενημερωτικό δελτίο του Αυγούστου, τεύχος 32, μπορείτε να διαβάσετε για την ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου για τις κοινές αδυναμίες που εντοπίστηκαν κατά την εξέταση των Σχεδίων Ανάκαμψης (Έντυπο 20-01) που υποβλήθηκαν από τις ΚΕΠΕΥ οι οποίες δύναται να έχουν απλουστευμένες υποχρεώσεις για τα Σχέδια Ανάκαμψης.

Ειδικότερα, με την σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (Cyprus Securities and Exchange Commission - CyCEC) ενημερώνει τις ΚΕΠΕΥ, με αρχική κεφαλαιακή απαίτηση €750.000 ευρώ σύμφωνα με το άρθρο 9(1) του Νόμου 165(Ι)/2021 σχετικά με την προληπτική εποπτεία των ΚΕΠΕΥ, οι οποίες πληρούν τα κριτήρια της παρ. 4 της Οδηγίας DI20-01 για τη θέσπιση απλουστευμένων υποχρεώσεων ως προς το περιεχόμενο και τις λεπτομέρειες των Σχεδίων Ανάκαμψης (ΚΕΠΕΥ που πληρούν τις προϋποθέσεις), σε σχέση με τις κοινές αδυναμίες που εντοπίστηκαν κατά την εξέταση των Σχεδίων Ανάκαμψης (Έντυπο 20-01) που υποβλήθηκαν από τις ΚΕΠΕΥ που δύναται να έχουν απλουστευμένες υποχρεώσεις.

Στο ίδιο newsletter (τεύχος 32) μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε για την διαβούλευση που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Αρχής Τραπεζών (European Banking Authority - EBA) για τα τεχνικά πρότυπα, ώστε να βοηθήσει τις μεταβιβάζουσες οντότητες να καθορίσουν την αξία ανοίγματος (exposure value) του συνθετικού πλεονάζοντος στις τιτλοποιήσεις.

Αναλυτικότερα, η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EBA) ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση σχετικά με τα προσχέδια των Ρυθμιστικών Τεχνικών Προτύπων (Regulatory Technical Standards - RTS) για τον προσδιορισμό της αξίας ανοίγματος του συνθετικού πλεονάζοντος (synthetic excess spread - SES) στις τιτλοποιήσεις από τις μεταβιβάζουσες οντότητες της. Το Πακέτο Ανάκαμψης Κεφαλαιαγορών (Capital Markets Recovery Package - CMRP) τροποποίησε τον Κανονισμό Κεφαλαιακών Απαιτήσεων (Capital Requirements Regulation - CRR) σε διάφορες πτυχές, συμπεριλαμβανομένης της προτιμησιακής μεταχείρισης για υψηλότερης προτεραιότητας τμήματα απλών, διαφανών και τυποποιημένων (simple, transparent and standardised - STS) εντός ισολογισμού τιτλοποιήσεων. Εισήγαγε επίσης μια διάταξη σχετικά με τον τρόπο προσδιορισμού της αξίας ανοίγματος του SES σε συνθετικές τιτλοποιήσεις. Οι προτάσεις που παρουσιάζονται σε αυτό το Έγγραφο Διαβούλευσης θα συμβάλουν σε ένα πιο ευαίσθητο στον κίνδυνο πλαίσιο προληπτικής εποπτείας στον τομέα της συνθετικής τιτλοποίησης. Η διαβούλευση διαρκεί έως τις 14 Οκτωβρίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δύο προαναφερθένα θέματα, μπορείτε να ανατρέξετε στο newsletter της K. Treppides & Co Ltd με αριθμό τεύχους 32.

Στο ίδιο newsletter μπορείτε, επίσης, να ενημερωθείτε για τα σημαντικότερα νέα από το χώρο των αγορών όπως:

  • Το Bloomberg εκτιμά πως η ρουπία Ινδονησίας θα ανέλθει στο ισχυρότερο επίπεδο μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο καθώς το εμπορικό πλεόνασμα και οι ελκυστικές αποδόσεις της χώρας προσελκύουν ξένους επενδυτές σε τοπικές μετοχές και ομόλογα, σύμφωνα με την TD Securities.
  • Το Reuters μεταδίδει πως οι Σύριοι καλλιεργητές φυστικιών που είχαν επιστρέψει στις καλλιέργειές τους μετά από χρόνια πολέμου, και ήλπιζαν να αναβιώσουν την πολύτιμη σοδειά τους, είδαν τις ελπίδες τους να θριμματίζοντα από τα καμένα δέντρα και τις καταστροφές που επέφερε η κλιματική αλλαγή.
  • Οι Financial Times γράφουν ότι οι αμερικανικές μετοχές έκαναν ράλι την Τετάρτη, με τον τεχνολογικά βαρύ δείκτη Nasdaq Composite να κλείνει σε επίπεδο περισσότερο από το ένα πέμπτο, από το χαμηλό που σημείωσε νωρίτερα φέτος, αφού νέα στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός παραμένει σταθερός στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου
  • Σε ό,τι αφορά στα Κρυπτονομίσματα, το Reuters μεταδίδει πως σχεδόν οι μισοί Αυστραλοί ιδιώτες επενδυτές είχαν κρυπτονομίσματα στα τέλη του 2021 και περισσότεροι έχουν αντλήσει πληροφόρηση από βίντεο στο YouTube παρά από χρηματοοικονομικούς συμβούλους, σύμφωνα με την υπηρεσία επιτήρησης κινητών αξιών, χαρακτηρίζοντας τα δεδομένα αυτά ως μια «ισχυρή αιτία για ρύθμιση».

Επιλέγοντας να γίνετε συνδρομητής στο newsletter της K.Treppides & Co Ltd διασφαλίζετε ότι:

  • Είστε ενημερωμένοι για όλες τις νεότερες οδηγίες από αρμόδιους φορείς στην Κύπρο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και παγκόσμιους οργανισμούς.
  • Λαμβάνετε όλες τις απαραίτητες ανακοινώσεις που αφορούν ελεγκτικών, φορολογικών, λογιστικών και χρηματοοικονομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών.
  • Διαβάζετε όλα τα σημαντικά νέα που αφορούν στις αγορές, αλλά και αναλύσεις και εκτιμήσεις για τις επιδράσεις και αλλαγές που επίκεινται.
  • Είστε συγχρονισμένοι με όλες τις τάσεις που αφορούν τον τομέα των χρηματοοικονομικών, τραπεζιτικών, του blockchain και των ψηφιακών νομισμάτων.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε άμεσα τη συνδρομή σας στο newsletter της K.Treppides & Co Ltd ΕΔΩ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Προωθητική Ενέργεια

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση