ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η KPMG Κύπρου παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στο Ινστιτούτο Έρευνας Καρκίνου Κύπρου

Συνέντευξη από τον Χρίστο Βασιλείου, Διευθύνοντα Σύμβουλο της KPMG Κύπρου

Δελτίο Τύπου

Συνέντευξη από τον Χρίστο Βασιλείου, Διευθύνοντα Σύμβουλο της KPMG Κύπρου

Πείτε μας λίγα λόγια για τη πρόσφατη συνεργασία σας με το Ινστιτούτο Έρευνας Καρκίνου Κύπρου. Πώς προέκυψε και τι περιλαμβάνει;

Στο πλαίσιο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η KPMG Κύπρου συμφώνησε να προσφέρει αφιλοκερδώς (pro-bono) συμβουλευτικές υπηρεσίες στο Ινστιτούτο Έρευνας Καρκίνου Κύπρου, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα τη Λευκωσία που αποτελεί κοινοπραξία του Πανεπιστημίου Κύπρου, του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος και του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου. Με βάση τους όρους της συνεργασίας, οι προσφερόμενες υπηρεσίες θα σχετίζονται με τον γενικότερο σχεδιασμό των επιχειρησιακών διαδικασιών του Ινστιτούτου. Συγκεκριμένα, οι προσφερόμενες συμβουλευτικές υπηρεσίες θα περιλαμβάνουν υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού, Πληροφορικής και θέματα Κυβερνοασφάλειας, τη δημιουργία πλαισίου προστασίας δεδομένων (GDPR), τη δημιουργία συστήματος διαχείρισης υγείας και ασφάλειας και διασφάλισης της ποιότητας, την καταγραφή και βελτιστοποίηση επιχειρηματικών διαδικασιών, καθώς και υποστήριξη σχετικά με την εφαρμογή ενός συστήματος διαχείρισης πόρων (ERP).

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να περάσετε μέσα από τη σύναψη αυτής της συνεργασίας;

Η δέσμευσή μας για βελτίωση της κοινωνίας βρίσκεται στο επίκεντρο της αποστολής και της κουλτούρας που διέπουν την Εταιρεία μας. Η KPMG Κύπρου θα συνεχίσει να λειτουργεί ως αρωγός στις προσπάθειες για καινοτόμες προσεγγίσεις, κοινωνική συνοχή, ανάπτυξη του επιχειρείν και ενίσχυση των συνεργειών μεταξύ των επιχειρήσεων και της ερευνητικής κοινότητας. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ξεκινά αυτή τη συνεργασία με το Ινστιτούτο Έρευνας Καρκίνου Κύπρου, και που προσφέρουμε τις συμβουλευτικές μας υπηρεσίες προς ενίσχυση του έργου του.

Με ποιο τρόπο μια πολυεθνική εταιρεία όπως η δική σας εφαρμόζει ένα πρόγραμμα ΕΚΕ και που εδράζονται οι δράσεις του;

Αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής φιλοσοφίας της KPMG ανά το παγκόσμιο αποτελεί το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Η KPMG διαχρονικά στοχεύει στην υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων με ουσιαστικό αντίκτυπο στην κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων στηρίζοντας και προωθώντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ερευνητικών κέντρων και άλλων φορέων.

Το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Εταιρείας μας συνδυάζει την οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη με την προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο, βασίζεται σε ολοκληρωμένο στρατηγικό προγραμματισμό και εδράζεται σε τέσσερεις βασικούς τομείς - παιδεία, πολιτισμός, κοινωνία και περιβάλλον.

Μπορείτε να μας αναφέρετε κάποιες επιπλέον δράσεις ΕΚΕ τις οποίες η Εταιρεία σας υλοποίησε τον τελευταίο καιρό;

Εν καιρώ καραντίνας, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις επιπτώσεις της πανδημίας στον τομέα της υγείας, η Εταιρεία μας προέβη σε δωρεά εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού – αναπνευστήρα προς τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Λίγο αργότερα, με το που άρχισε η τηλεκπαίδευση στα σχολεία μας, προχωρήσαμε σε δωρεά αριθμού υπολογιστών προς το Α’ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας και την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Λευκωσίας, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε όλα τα παιδιά να ανταποκριθούν στις ανάγκες που προέκυψαν για μάθηση εξ-αποστάσεως.

Στην αρχή της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς υλοποιήσαμε άλλες δύο δράσεις. Η πρώτη ήταν προς υποστήριξη της εκστρατείας «Όλα τα παιδιά με σχολικά». Μετά από κινητοποίηση συλλογής υλικού που διενεργήθηκε σε συνεργασία με το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού, συγκεντρώσαμε μεγάλο αριθμό από σχολικά είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία διανεμήθηκαν σε παιδιά ευάλωτων οικογενειών. Η δεύτερη δράση αφορά την παραχώρηση υποτροφιών για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας μας με το Cyprus Institute of Marketing.

Η KPMG Κύπρου εργάζεται συστηματικά για την επίτευξη καλύτερης διαχείρισης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προκύπτουν από τις δραστηριότητές της. Η Εταιρεία συμμετέχει σε διάφορα προγράμματα ανακύκλωσης και εξοικονόμησης ενέργειας και έχει εφαρμόσει διαδικασίες για μείωση εκτυπώσεων και κατανάλωση μελανιών. Ανακυκλώνουμε επίσης τα ηλεκτρονικά απόβλητα είτε μέσω προμηθευτών, είτε μέσω εγκεκριμένων εταιρειών ανακύκλωσης.

Επιπρόσθετα, πέρσι χρηματοδοτήσαμε την ανακαίνιση του δωματίου «kangaroo care» και θηλασμού του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ στη Λευκωσία. Αυτό έγινε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φίλων Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών «Θερμοκοιτίδα Αγάπης».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Ακόμα μία χρονιά τα METRO στηρίζουν έμπρακτα τα αδέσποτα ζώα της Κύπρου.
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ