ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΔ: Η ΟΠΑΠ Κύπρου επιτελεί βαρυσήμαντο κοινωνικό έργο

Το έργο του ΟΠΑΠ συμπληρώνει την κρατική μέριμνα, είπε ο ΠτΔ

ΚΥΠΕ

Η ΟΠΑΠ Κύπρου επιτελεί ένα βαρυσήμαντο κοινωνικό έργο που συμπληρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κρατική μέριμνα, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατία Νίκος Αναστασιάδης σε χαιρετισμό που διάβασε ο Υπουργός Παιδείας στην παρουσίαση των δράσεων κοινωνικής προσφοράς της ΟΠΑΠ για το 2015.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι πολύ περισσότερο στις μέρες μας, που διανύουμε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, η κοινωνική αλληλεγγύη και το πραγματικό ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, έτσι όπως εκδηλώνονται μέσα από τη συλλογική, συνειδητή και υπεύθυνη δράση της ΟΠΑΠ Κύπρου, μας επιτρέπουν να ελπίζουμε και να αισιοδοξούμε.

Ανέφερε ότι από το 1969 που υπογράφηκε η Διακρατική Συμφωνία για τη λειτουργία της ΟΠΑΠ Κύπρου μέχρι σήμερα, η όλη της δράση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινωνική προσφορά, σημειώνοντας ότι η στενή και ουσιαστική συνεργασία με την πολιτεία θέτει πάντα στο επίκεντρο την αξία του ανθρώπου και το κοινό καλό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, αναφέρθηκε στις δράσεις της ΟΠΑ στους τομείς της υγείας, της παιδείας και του αθλητισμού, λέγοντας συγκεκριμένα ότι η ΟΠΑΠ Κύπρου παραμένει ο ένθερμος υποστηρικτής της TELETHON, μέσω του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και ότι τη χρονιά που μας πέρασε η ΟΠΑΠ στήριξε ακόμη, μεταξύ άλλων, το Γενικό Χημείο του Κράτους, το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και το Μακάρειο Νοσοκομείο με υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που καλύπτει τις πολλαπλές ανάγκες των ασθενών. Παράλληλα, είπε, αξιόπιστος σύμμαχος παραμένει και για τον ΠΑ.ΣΥ.ΚΑΦ, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και την EUROPADONNA.

Στον τομέα της Παιδείας, σύμφωνα με τον ΠτΔ, με τη συνδρομή της ΟΠΑΠ Κύπρου περισσότεροι από 3,000 μαθητές Προδημοτικής, Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Σχολείων της υπαίθρου, λαμβάνουν καθημερινά δωρεάν πρόγευμα. Εξίσου σημαντική υπήρξε η στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου στο Εθνικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας για τους εθνοφρουρούς με την ονομασία, «Φαέθων, Τάσος Μητσόπουλος», ενώ σπουδαίες δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στο πλαίσιο της ΟΠΑΠ ALL STAR DAY, υπό το σύνθημα: «Παίζω με κανόνες, οδηγώ με κανόνες».

Η ΟΠΑΠ στηρίζει επίσης πολλούς άλλους θεσμούς όπως Συνδέσμους Γονέων, Σχολικούς Διαγωνισμούς, Μουσικά Σχολεία αλλά και πολλές άλλες αξιόλογες δράσεις, χορηγεί μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα και σχήματα, όπως τα ΚΥΠΡΙΑ, τον ΘΟΚ, τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, πολιτιστικές δράσεις και πρωτοβουλίες διαφόρων Κοινοτικών Συμβουλίων, Πολιτιστικών Ομίλων κ.α.

Στον τομέα του αθλητισμού, είπε ο Πρόεδρος, η ΟΠΑΠ στηρίζει σθεναρά, ανάμεσα σε πολλά άλλα, προγράμματα και βραβεύσεις για κορυφαίους αθλητές μας, Ομοσπονδίες διαφόρων αθλημάτων, καθώς και το πρόγραμμα Αθλητισμός για Όλους ενώ παράλληλα συμβάλλει και στην καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης με δενδροφυτεύσεις και οικολογικά φεστιβάλ καθώς και με τη στήριξη του Science cafe.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση