ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:35
 

25 εκατ. ευρώ από τη Cyta στο Ταμείο Συντάξεων των υπαλλήλων

Μέσα σε έξι χρόνια θα καλυφθεί πλήρως το αναλογιστικό έλλειμμα του Ταμείου

Newsroom K

Αρχή γενομένης με μια εφάπαξ εισφορά ύψους 25 εκατ. ευρώ και 19,6 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 6 χρόνια το Διοικητικό Συμβούλιο της Cyta θα καλύψει το διαχρονικό αναλογιστό έλλειμμα του Ταμείου Συντάξεων και Χορηγημάτων των Υπαλλήλων της Cyta. Αυτό ανακοινώθηκε από την ίδια την πρόεδρο της Cyta Ρένα Ρουβιθά Πάνου κατά την διάρκεια της 5ης Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Ταμείου.

Η κ. Ρουβιθά που είναι επίσης και Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου ανακοίνωσε στα μέλη του Ταμείου πως με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού θα καταβληθεί από τη Cyta προς το Ταμείο μιας εφ’ άπαξ έκτακτης εισφοράς ύψους €25 εκατ. για περαιτέρω ενίσχυση των προσπαθειών ταχείας κάλυψης του διαχρονικού αναλογιστικού ελλείμματος του Ταμείου. Η κ. Ρουβιθά Πάνου ανέφερε επίσης ότι παράλληλα, η Cyta και το Ταμείο αποφάσισαν να διατηρήσουν, σε έκτακτη βάση, την ιδιαίτερα υψηλή εισφορά της Cyta στα €19,6 εκατ.

Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω κινήσεων, το Αναλογιστικό Έλλειμμα του Ταμείου αναμένεται, με τα ισχύοντα δεδομένα, να καλυφθεί πλήρως σε 6 χρόνια από σήμερα. Αυτό συγκρίνεται εξαιρετικά θετικά με το ήδη ικανοποιητικό πρόγραμμα αποπληρωμής των 10 χρόνων που είχε καθοριστεί και υιοθετηθεί ως συνετή πρακτική το 2014. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η νομοθεσία απαιτεί αντίστοιχη κάλυψη παρόμοιων αναλογιστικών ελλειμμάτων σε περίοδο μέχρι και δεκαπέντε χρόνια, που είναι υπερδιπλάσια από αυτήν που συνεπάγονται οι πρόσφατες αποφάσεις της Cyta και της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου της.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Ρουβιθά Πάνου, «οι πιο πάνω αποφάσεις είναι αποτέλεσμα μέγιστης σύνεσης εκ μέρους της Cyta, καθώς και μέγιστης δέσμευσης του Οργανισμού προς το προσωπικό του, κτίζοντας ακόμα πιο δυνατά πάνω σε μια σειρά κινήσεων που έχουν αναληφθεί από τη Cyta και το Ταμείο από το 2014, που είχαν ως στόχο να τεθεί η Διαχείριση του Ταμείου πάνω σε αυστηρά επαγγελματική βάση. Κύριό μας μέλημα ήταν να μειωθεί με ταχύτερους ρυθμούς και να καλυφθεί σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα το αναλογιστικό έλλειμμα του Ταμείου έτσι ώστε να βοηθηθεί η Διαχειριστική Επιτροπή στη χάραξη μιας νέας Επενδυτικής Πολιτικής, που να στοχεύει σε πιο συντηρητικούς, ως προς την αναμενόμενη απόδοση, στόχους, οι οποίοι να συνεπάγονται χαμηλότερο επενδυτικό ρίσκο. Κάτι άλλωστε που είναι επιβεβλημένο, καθώς το Ταμείο διαχειρίζεται διαθέσιμα που θα αποδοθούν στα μέλη του με τη μορφή συντάξεων.»

Σημειώνεται ότι το Ταμείο λειτουργεί κάτω από την αυστηρή εποπτεία του Εφόρου Ταμείων Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών, στο μητρώο του οποίου είναι ήδη εγγεγραμμένο από τον Δεκέμβριο του 2014.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

πάλε πληρώνει τα σπασμένα ο φορολογούμενος... κλείστε την όπως τις Κυπριακές αερογραμμές να τελειώνουμε...

Αρμαγεδών
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Πρόεδρος: Δεν θέλω να δημιουργώ ψευδαισθήσεις για τα μέτρα της ΕΕ

«Από τη μια ο Πρόεδρος να μιλά με ρεαλισμό και από την άλλη ο Υπουργός Εξωτερικών να μας μιλά περί ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  16:23

#PoliticsBlog Τα δυναμικά μέτρα της ΕΕ, ο υπουργός κομάντο και τα darts...

«Μα για ποια "επιτάχυνση της διαδικασίας" μας λέτε έτσι ανερυθρίαστα και χωρίς προβληματισμό; Πέρασαν ...»
Ένας Πολίτης  |  16:20

Η αποτυχία στις ΑΠΕ φέρνει αυξήσεις στα καύσιμα

«Ριάλια να φαν τζ’ οι όρνιθες ……………. Αυτό σκέφτηκα διαβάζοντας την είδηση για την επί θύραις αύξηση ...»
YIANNOULIS  |  10:14

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Κίνα παραμένει στην κορυφή του πιο πρόσφατου Δείκτη, κυρίως λόγω του μεγέθους των επενδύσεων που γίνονται στην περιοχή.

EY: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μόνο μέρος της λύσης για την επίτευξη των στόχων για μηδενικές εκπομπές αερίων

Για να υλοποιηθεί το σενάριο του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα πρέπει να ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X