ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αέναη δράση για τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον

Η LIDL ΚΥΠΡΟΥ, ως αναπόσπαστο και εδραιωμένο κομμάτι της κοινωνίας της Κύπρου αλλά και ως μία εταιρεία με διεθνή παρουσία, παρά τις μεγάλες προκλήσεις του 2022 στήριξε ενέργειες, πρωτοβουλίες και προγράμματα, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή της για ένα καλύτερο αύριο.

Αντλώντας έμπνευση από τις διαχρονικές εταιρικές της αξίες, επένδυσε με ποικίλους τρόπους για ένα καλύτερο περιβάλλον, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην τοπική κοινωνία αλλά και για μία συνειδητή διατροφή με οφέλη για τον άνθρωπο αλλά και τον πλανήτη.

Με σημείο αναφοράς τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, η Lidl Κύπρου δημοσίευσε την Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για τα οικονομικά έτη 2019-2020. Σε αυτήν αποτυπώνεται όλη η στρατηγική βιωσιμότητας και υπευθυνότητας της εταιρείας, η αξία που δημιουργεί για την αγορά, τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές, την ευρύτερη κοινωνία και το φυσικό περιβάλλον. Στόχος της οι Εκθέσεις να αποτελέσουν, στο πλαίσιο της λογοδοσίας και διαφάνειας, ένα βήμα διαλόγου με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και να ανταποκριθεί στις ανάγκες και προσδοκίες τους, αλλά και να αποτελέσει ένα εργαλείο βελτίωσης της επίδοσής της σε σχέση με τα σημαντικότερα θέματα βιώσιμης ανάπτυξης που την αφορούν και στα οποία μπορεί να συνεισφέρει.

Δράση για το κλίμα

Καθώς οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής γίνονται όλο και πιο αισθητές για όλους, η Lidl Κύπρου συνεχίζει να βάζει σε πρώτο πλάνο την προστασία του κλίματος καθώς αυτό αφορά όλες τις δραστηριότητές της. Άλλωστε, ο Όμιλος Schwarz εισχώρησε για λογαριασμό όλων των εταιρειών του από το 2020 στην πρωτοβουλία Science Based Targets και στη θέσπιση στόχων για την προστασία του κλίματος, οι οποίοι επικαιροποιήθηκαν και εγκρίθηκαν από την πρωτοβουλία SBTi.

Γι’ αυτό η Lidl Κύπρου πλέον προσφέρει στη γκάμα της όλο και περισσότερα εναλλακτικά, κλιματικά συνειδητά προϊόντα, ενώ χρησιμοποιεί ήδη στο 100% φυσικά ψυκτικά για την ψύξη των προϊόντων, τόσο στα καταστήματα όσο και στην αποθήκη. Ακόμα, παράγει η ίδια μέρος των αναγκών της σε ηλεκτρική ενέργεια με τη βοήθεια 5 εγκατεστημένων φωτοβολταϊκών συστημάτων στα καταστήματά της, ενώ καλύπτει τις λοιπές ανάγκες της μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Έτσι, χρησιμοποιεί ήδη στο 100% φυσικά ψυκτικά για την ψύξη των προϊόντων της. Οι λοιπές εκπομπές της, αντισταθμίζονται με πιστοποιητικά υψηλής ποιότητας Gold Standard. Συνεχίζοντας με τους εντυπωσιακούς αριθμούς, το 100% των χώρων πώλησης των καταστημάτων της Lidl Κύπρου, χρησιμοποιεί LED φωτισμό.

Ως το 2026, επίσης, η Lidl Κύπρου απαιτεί από τους προμηθευτές της να θέσουν φιλόδοξους στόχους για την προστασία του κλίματος. Όλα τα παραπάνω, καταδεικνύουν πως η προστασία του κλίματος για τη Lidl Κύπρου είναι ένα καθήκον που αντιμετωπίζει με τεκμηριωμένο τρόπο. 

Δράση για τον συνάνθρωπο

Η Lidl Κύπρου και για το 2022 συνέχισε να επενδύει δυναμικά στην τοπική κοινωνία, στηρίζοντας έμπρακτα κοινωνικές και τοπικές περιβαλλοντικές δράσεις και έχοντας για άλλη μία χρονιά τον άνθρωπο στο επίκεντρο.

• Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου. Εδώ και δέκα χρόνια, η Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το σπουδαίο έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου με την πλήρη κάλυψη του Επισιτιστικού Προγράμματος του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας Αροδαφνούσα, καθώς και των εξόδων δύο πλέον δωματίων του Κέντρου, ενώ διοργανώνει συχνά εράνους και φιλανθρωπικές ενέργειες για τη συγκέντρωση πόρων. Μία τέτοια προσπάθεια ήταν και οι δύο μεγάλες συναυλίες του συνδέσμου «200 ΚΙΘΑΡΕΣ για τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου!», για τις οποίες η Lidl Κύπρου κάλυψε πλήρως το σύνολο των εξόδων.

• Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός. Η Lidl Κύπρου βρίσκεται έμπρακτα για 9η χρονιά στο πλευρό του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού. Μόνο για το 2022, με τη συγκέντρωση του ποσού των €45.500 κατόπιν της συμβολής των πελατών της από τις πωλήσεις των προϊόντων Favorina, η εταιρεία προχώρησε στην κάλυψη σημαντικών αναγκών του εξοπλισμού των ομάδων των Πρώτων βοηθειών του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και για την υλοποίηση και ανάπτυξη των υπηρεσιών τους.

• ΑΚΤΗ. Η συνεργασία της Lidl Κύπρου με την ΑΚΤΗ από το 2021, έχει στόχο τη δράση ενάντια στην πλαστική ρύπανση για τα παράκτια και θαλάσσια οικοσυστήματα. Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι η μελέτη και ανίχνευση μικροπλαστικών σε ακτές -η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο- με μετρήσεις πεδίου, καθώς και ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης από τα πλαστικά. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η ΑΚΤΗ ενημέρωσε 55 σχολεία και δραστηριοποίησε 8.867 μαθητές σχολείων για το πρόβλημα της θαλάσσιας πλαστικής ρύπανσης, για τα μικροπλαστικά που απειλούν την υγεία και τους τρόπους που μπορούν να αντιδράσουν ως ενεργοί πολίτες. Ο συνολικός όγκος απορριμμάτων που μαζεύτηκε ήταν 3 τόνοι!

• Let’s Do It Cyprus. H Lidl Κύπρου υπήρξε ο μεγάλος χορηγός της Παγκύπριας Εκστρατείας Καθαρισμού Let’s do it! Cyprus από το Δίκτυο Εθελοντών Together Cyprus σε συνεργασία με το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος. Στόχος της εκστρατείας η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν την προστασία, διατήρηση και αειφόρο διαχείριση του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος, προσφέροντας ανακούφιση στο οικοσύστημα της Κύπρου. Άλλωστε για την εταιρεία, η υποστήριξη της έρευνας καθώς και οι ενέργειες των υποβρύχιων και παράκτιων καθαρισμών, αποτελούν μέρος του REset Plastic, της διεθνούς στρατηγικής του ομίλου Schwarz για το πλαστικό, στην οποία συμμετέχει και η Lidl Κύπρου και συγκεκριμένα στα πεδία δράσης REmove, REduce και REcycle.

• Mind Reset. Η εταιρεία σε συνεργασία με τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Junior Achievement Κύπρου, υλοποίησε και πάλι το περιβαλλοντικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μind REset δωρεάν σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία παγκύπρια. Ένα διασκεδαστικό και διαδραστικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού και Γυμνασίου, με σκοπό να εντοπίσουν τις συνέπειες της χρήσης του πλαστικού στην καθημερινότητα και να προτείνουν πρακτικές και βιώσιμες λύσεις, που θα συμβάλουν στην προστασία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος. Συμμετείχαν συνολικά 60 σχολεία από όλη την Κύπρο και 2.524 μαθητές/τριες, ενώ 139 εκπαιδευτικοί στήριξαν το πρόγραμμα που τελεί υπό την αιγίδα του Υπ. Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου.

• Βιώσιμη Γαστρονομία. Ο Διαγωνισμός Βιώσιμης Γαστρονομίας της Lidl Κύπρου πλέον αποτελεί θεσμό για τους φοιτητές μαγειρικής, οι οποίοι ενημερώνονται και διαγωνίζονται για τη δημιουργία μενού και τεχνικών που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια βιώσιμης γαστρονομίας, όπως η εποχικότητα και η χρήση τοπικών και βιώσιμων προϊόντων. Ο διαγωνισμός λαμβάνει χώρα στη Lidl Food Academy, τη δημοφιλή Ακαδημία μαγειρικής της Lidl Κύπρου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Γεωργίας, καθώς και του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου με πολύ μεγάλη ανταπόκριση και αξιέπαινες δημιουργίες.

• Lidl Wellness Camp. Για 3η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε το Lidl Wellness Camp, ένα διήμερο ευεξίας, διατροφής και καλής ζωής που διεξάγεται κάθε χρονιά πλέον, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φαγητού. Η Lidl Κύπρου, θέλοντας να δώσει στους καταναλωτές όλα τα εφόδια για να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη και αντιλαμβανόμενη ότι η διατροφή είναι συνδεδεμένη με την υγεία, συνεργάζεται για το πρόγραμμα αυτό με ειδικούς από τον χώρο της διατροφής, της ψυχολογίας, της άθλησης και του περιβάλλοντος.

• CTY Scholarships. Το CTY Greece/ Κέντρο για Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια, υποστηρίζεται στην Κύπρο από τη Lidl Κύπρου και ξεκίνησε με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, και είναι μέλος του European Council of High Ability (ECHA). Σύμβουλος προγράμματος είναι το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Η Lidl Κύπρου έχει προσφέρει πολλές ολικές και μερικές υποτροφίες σε ταλαντούχα παιδιά.

Δράση για μία Συνειδητή Διατροφή

Η Lidl προσανατολίζεται σε μία πιο φυτική διατροφή και προωθεί προϊόντα με χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα, στο πλαίσιο της Planetary Health Diet της επιτροπής EAT-Lancet και στην προσπάθεια της ανθρωπότητας να υιοθετήσει μία υγιεινή διατροφή ως το 2050 χωρίς να επιβαρύνει τον πλανήτη. Με βάση αυτό το μοντέλο διατροφής, η Lidl Κύπρου στοχεύει να προσφέρει στους πελάτες της μία πλούσια γκάμα προϊόντων για ένα συνειδητό και βιώσιμο τρόπο ζωής μέχρι το 2025.

Στην προσπάθειά της να διευκολύνει τους πελάτες της ώστε να λαμβάνουν συνειδητές αποφάσεις αγοράς υγιεινών και βιώσιμα παραγόμενων προϊόντων, η εταιρεία έχει πλέον υιοθετήσει μιία διεθνή σειρά μέτρων σχεδιασμένα για την υποστήριξη της συνειδητής διατροφής, ακολουθώντας μία ολιστική προσέγγιση για τη μείωση της ζάχαρης, του αλατιού, των κορεσμένων λιπαρών οξέων, της ενεργειακής πυκνότητας, των αρωμάτων, των συντηρητικών, των χρωστικών και την αύξηση των δημητριακών ολικής άλεσης στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας της. Τέλος, στα μέτρα περιλαμβάνεται και η επέκταση της γκάμας φυτικών προϊόντων καθώς και η υιοθέτηση νέων προτύπων σε ενέργειες μάρκετινγκ που απευθύνονται στα παιδιά.

Καθώς η συνειδητοποίησή μας για μια πιο υγιεινή και βιώσιμη διατροφή αυξάνεται, η Lidl διατηρεί στο επίκεντρο τις επιθυμίες και τις ανάγκες των πελατών της, πάντα όμως με αδιαμφισβήτητη προϋπόθεση τη ποιότητα.

Δίπλα στην Κύπρο

Μέσα από το επιχειρηματικό της μοντέλο αλλά και με πλήθος ενεργειών της, η Lidl Κύπρου συνεχίζει να βαδίζει σταθερά στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο δρώντας αέναα, στηρίζοντας αλλά και ευαισθητοποιώντας εμάς και τις νέες γενιές του τόπου μας πάνω σε μείζονα περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα. Έτσι, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας της Κύπρου, εργάζεται ασταμάτητα προωθώντας τη μείωση της σπατάλης φαγητού, την υπεύθυνη επιλογή προϊόντων αλλά και γενικότερα, την υπεύθυνη στάση όλων μας απέναντι στο περιβάλλον και το μέλλον μας, βαδίζοντας στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση