ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αίτημα για διανομή μερίσματος υπέβαλε η Astrobank

Ανοίγει νέο κατάστημα την ώρα που όλες οι τράπεζες στην Κύπρο κλείνουν και εξετάζει αγορά υγιών δανείων

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Αίτημα στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ώστε να λάβει άδεια για διανομή μερίσματος προχωρά η Astrobank, με τον CEO της τράπεζας, κ. Αριστείδη Βουράκη να αναφέρει πως είναι ορθό όλοι οι μέτοχοι να θέλουν να λάβουν μέρισμα.

Στο πλαίσιο συνάντησης με δημοσιογράφους η διοίκηση της Astrobank μίλησε για άνοιγμα νέων καταστημάτων την ώρα που όλες οι τράπεζες στην Κύπρο κλείνουν, για το ενδεχόμενο εξαγορών και το ότι η τράπεζα είναι «ανοιχτή» για αγορά χαρτοφυλακίων ενήμερων δανείων.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η διοικητική ομάδα της Astrobank, θα αναμένουμε νέο κατάστημα στο Δάλι εντός Ιουνίου, ενώ έχει υπόψη της και άλλα δύο σημεία στην Κύπρο, που πιθανώς θα ήταν κερδοφόρα η φυσική της παρουσία και να συμπληρώσει τα άλλα 14 καταστήματα που έχει σε παγκύπρια βάση. Αναφορικά με το ενδεχόμενο εξαγορών, η διοίκηση της Astrobank απάντησε πως η πολιτική της τράπεζας είναι να εξετάζει όλες τις συναλλαγές με αυστηρά οικονομικά κριτήρια, τα οποία όμως να είναι προς όφελος όλων των μετόχων, των πελατών και της οικονομίας ευρύτερα.

Αναφορικά με την πιθανή απόκτηση υγιών χαρτοφυλακίων, όπως απέκτησε η Τράπεζα Κύπρου στο τέλος του 2023 από την ΚΕΔΙΠΕΣ, η διοίκηση της Astrobank σχολίασε πως θα εξετάσει την ενδεχόμενη νέα πώληση πακέτου εξυπηρετούμενων δανείων της ΚΕΔΙΠΕΣ, όπως θα εξέταζε και παρόμοια χαρτοφυλάκια και από άλλες εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων εάν θέλουν να πωλήσουν. Τόνισε δε, ότι, οποιαδήποτε κίνηση θα γίνει με αυστηρά οικονομικά κριτήρια και αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο δεν προχώρησε με αρκετή ζέση για την εξαγορά του μεγάλου πρώτου χαρτοφυλακίου της ΚΕΔΙΠΕΣ. Υπενθύμισαν ότι στο μεγάλο πακέτο 200 εκατ. ευρώ υγιών δανείων της ΚΕΔΙΠΕΣ τελικά καμία τράπεζα δεν είχε ενδιαφερθεί και η Τράπεζα Κύπρου έκανε κίνηση όταν το χαρτοφυλάκιο περιορίστηκε στα 60 εκατ. ευρώ, που οικονομικά ήταν ορθή πράξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση