ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αλεύρι: το Α και το Ω στο ψωμί

Η 16η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια μέρα άρτου.

Προωθητική Ενέργεια

Η 16η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια μέρα άρτου. Η μέρα είναι αφιερωμένη σε ένα βασικό τρόφιμο που κατέχει σημαντική θέση σε όλο τον κόσμο από την αρχή της γεωργίας, μέχρι σήμερα και αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα παρασκευασμένα τρόφιμα.

Έστω και αν τα χρόνια έχουν περάσει και οι μέθοδοι παρασκευής του έχουν εξελιχθεί το μυστικό επιτυχίας για ένα νόστιμο ψωμί παραμένει το αλεύρι. Η ποιότητα του βασικού αυτού συστατικού για την παρασκευή ψωμιού είναι αυτή που το διαφοροποιεί και το απογειώνει γευστικά.

Οι Φούρνοι Ζορπάς πρωτοπορώντας για άλλη μια φορά, αποδεικνύουν ότι το απλό και το αυθεντικό μπορεί να είναι και διαφορετικό χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες, μοναδικές και υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες. Το μονοποικιλιακό ψωμί, το ψωμί με βιολογικό αλεύρι και το ψωμί με 4 αλεύρια έρχονται να προστεθούν στην πλούσια γκάμα παραγωγής ψωμιών των Φούρνων Ζορπάς και υπόσχονται ένα απολαυστικό γευστικό ταξίδι.

Μονοποικιλιακό ψωμί  - Το μοναδικό στην Κυπριακή αγορά

Πιστοί στην υπόσχεσή τους για αυθεντικές γεύσεις οι Φούρνοι Ζορπάς δημιούργησαν ψωμί από μονοποικιλιακό αλεύρι, το οποίο είναι το μοναδικό στην Κυπριακή αγορά. Η επιλογή της ποικιλίας γίνεται με βάση της κλιματολογικές συνθήκες και μετά από ποιοτικούς ελέγχους. Αυτή την περίοδο έχει επιλεγεί αλεύρι που προέρχεται από μονοποικιλιακό καναδέζικο σιτάρι (Western No1 Canadian Western Amber Durum) από το οποίο παράγεται αλεύρι υψηλής ποιότητας. Προσφέρει ισορροπημένη και ελαφρώς γλυκιά γεύση λόγω της β- καροτίνης που περιέχει. Η αντιοξειδωτική και φυσική χρωστική ουσία β- καροτίνη είναι αυτή που προσδίδει κίτρινο χρώμα στη ψίχα του ψωμιού.  

Ψωμί με βιολογικό αλεύρι

Ζυμωμένο με αλεύρια ολικής άλεσης και πιτυρούχο πλήρους άλεσης που προέρχονται από σιτάρια πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας, χωρίς χρήση φυτοφαρμάκων και χημικών λιπασμάτων κατά την παραγωγή τους, έρχεται να μας θυμίσει κάτι από το παλιό καλό ψωμί. Η μοναδικότητα του έγκειται στο γεγονός ότι η παραγωγή του βιολογικού αλευριού γίνεται σε ανεξάρτητους μύλους όπου αλέθονται αποκλειστικά σιτηρά βιολογικής καλλιέργειας.

Ψωμί με 4 αλεύρια

Το αλεύρι, ως το βασικότερο συστατικό για ένα καλό ψωμί επηρεάζει τη γεύση, την υφή και την ποιότητα. Γι’ αυτό και η επιλογή για συνδυασμό 4 διαφορετικών αλευριών, δημιουργεί ένα απλό ψωμί, που ξεχωρίζει τόσο για τη γεύση του όσο και για τη θρεπτική του αξία. Ζυμώνεται με αλεύρι ολικής άλεσης, το οποίο αλέθεται σε παραδοσιακό πετρόμυλο διατηρώντας όλο το φύτρο του σιταριού, αλεύρι σίκαλης, κριθαριού και φαρίνα από σκληρό σιτάρι.

Τρεις νέες ανώτερης ποιότητας επιλογές, με αυθεντικές συνταγές και υλικά από τους Φούρνους Ζορπάς, που εδώ και σχεδόν μισό αιώνα, ζυμώνουν και προσφέρουν σε κάθε Κυπριακό σπίτι ψωμί… αληθινά καλό!

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Προωθητική Ενέργεια

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση