ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αλλαγές που ευνοούν την Κύπρο στα ταξίδια των Βρετανών

Από τις 4 Οκτωβρίου απλοποιείται το σύστημα φωτεινού σηματοδότη- χωρίς pcr οι εμβολιασμένοι

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε απλοποίηση του συστήματος φωτεινού σηματοδότη προχωρεί σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα η Βρετανία από τις 4 Οκτωβρίου αφαιρώντας την κατηγορία πορτοκαλί, στην οποία βρίσκεται η Κύπρος. Πλέον θα υπάρχουν δύο κατηγορίες χωρών, κατηγορία των ανοικτών και των κλειστών χωρών.  Η Κύπρος εκτιμάται ότι θα μεταφερθεί στην ανοικτή κατηγορία χωρών.Οι πιο πάνω αλλαγές αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά τις κρατήσεις για την φθινοπωρινή τουριστική περίοδο, εν όψει και των καλοκαιρινών διακοπών Οκτωβρίου. Υπεθυμίζεται ότι και στην πρόσφατη συνέντευξη του στην «Κ» ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος είχε αναφερθεί στο θετικό αποτύπωμα των Βρετανών στις φθινοπωρινές αφίξεις, οι οποίες θα έδιναν ανάσες στον τουρισμό. 

Ενισχύονται last minute κρατήσεις

«Οπωσδήποτε είναι στην θετική κατεύθυνση αυτή η εξέλιξη, δίνει περισσότερη ευελιξία και σταθερότητα στην διεξαγωγή ταξιδίων τουριστών από την Μ. Βρετανία στην χώρα μας και θεωρούμε ότι ενδεχομένως θα βοηθήσει σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για την φθινοπωρινή σεζόν, ούτως ώστε να βοηθηθεί κι άλλο ο τομέας και η προσπάθεια μας να κάνουμε την χρονιά τουριστικά υποφερτή», δήλωσε από πλευράς ΠΑΣΥΞΕ ο Γενικός Διευθυντής Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης. Όπως ανέφερε, ο ΠΑΣΥΞΕ επιλέγει να κρατήσει πιο συγκρατημένη στάση επί των εξελίξεων, αν και υπάρχει αισιοδοξία είναι συγκρατημένοι στις προβλέψεις.

Εκτός κόκκινης η Τουρκία

Όπως αναφέρουν βρετανικά δημοσιεύματα, σε δηλώσεις του ο Βρετανός Υπουργός Μεταφορών αναμένεται να αφαιρεθούν οκτώ χώρες από την κόκκινη λίστα- Τουρκία, Πακιστάν, Μαλδίβες, Αίγυπτος, Σρι Λάνκα, Ομάν, Μπαγκλαντές και Κένυα- ως εκ τούτου δεν χρειάζεται πλέον η καραντίνα σε ξενοδοχείο για όσους επιστρέφουν από αυτές τις χώρες. Το γεγονός ότι μεταξύ αυτών των χωρών βρίσκεται η Τουρκία και η Αίγυπτος, οι οποίοι είναι ανταγωνιστικοί προορισμοί της Κύπρου, έχει τη δική του σημασία για τις τουριστικές ροές από την Βρετανία προς την Κύπρο.

Αναφέρεται τέλος ότι για όσες χώρες παραμείνουν στη κόκκινη λίστα της Αγγλίας θα συνεχίσει να ισχύει η υποχρεωτική 11ήμερη καραντίνα σε επιλεγμένα ξενοδοχεία της κυβέρνησης, με το κόστος να «βαραίνει» τον ταξιδιώτη και να ξεπερνά τις 2.200 λίρες.

Θετική εξέλιξη δηλώνει ο ΣΤΕΚ

Από την πλευρά του ο ΣΤΕΚ χαρακτηρίζει τη διαφοροποίηση του ταξιδιωτικού συστήματος που ανακοίνωσε το Ηνωμένο Βασίλειο, με τα δεδομένα ως έχουν σήμερα, κρίνεται ως μία θετική εξέλιξη αφού όπως αναφέρει, η Κύπρος δεν θα έχει πλέον συγκριτικό μειονέκτημα σε σχέση με τις χώρες που βρίσκονταν στην πράσινη κατηγορία.

Σε δηλώσεις της στην «Κ» η γενική Διευθύντρια του ΣΤΕΚ Χρυσαίμιλη Ψηλογένη επισημαίνει, «Η συγκεκριμένη εξέλιξη θα διευκολύνει τα ταξίδια εμβολιασμένων Βρετανών και θα συμβάλει στην αύξηση της τουριστικής ροής από τη συγκεκριμένη αγορά, η οποία μετά την πανδημία ήταν υποτονική. Το γεγονός ότι οι εμβολιασμένοι Βρετανοί δεν θα χρειάζεται να υποβληθούν σε τεστ προτού επιστρέψουν στην χώρα αλλά και το γεγονός ότι αντί για PCR τεστ δύο μέρες μετά την επιστροφή τους θα υποβάλλονται στο φθηνότερο lateral flow test, μειώνει σημαντικά τα όποια έξοδα». Επικαλέστηκε επίσης την αναφορά του Σάββα Περδίου στην συνέντευξη του στην «Κ» την περασμένη Κυριακή, ότι αναμένεται να υπάρξει αυξημένη ροή τουριστών από την βρετανική αγορά τους επόμενους μήνες. Αυτό ανέφερε, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στα πλαίσια της προσπάθειας για επέκταση της φετινής χρονιάς όσο το δυνατό περισσότερο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση