ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Alpha Bank - Με επίκεντρο τον άνθρωπο

Η Alpha Bank εργάζεται για ένα βιώσιμο μέλλον με πολυάριθμες ενέργειες πάνω σε έξι βασικούς πυλώνες: Υγεία, Περιβάλλον, Κοινωνία, Παιδεία, Αθλητισμό και Ανθρώπινο Δυναμικό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η ALPHA BANK CYPRUS LTD, πιστή στη φιλοσοφία της Εταιρικής Υπευθυνότητας, αφουγκράζεται τον παλμό της κυπριακής κοινωνίας και εφαρμόζει δράσεις στήριξης, προγράμματα και πρωτοβουλίες που στέλνουν μηνύματα αγάπης, ανθρωπιάς και βοήθειας. Με τιμή και υπευθυνότητα για τον ρόλο που καλείται να αναλάβει, η Τράπεζα εργάζεται για ένα βιώσιμο μέλλον για εμάς και τις επόμενες γενιές με πολυάριθμες ενέργειες πάνω σε έξι βασικούς πυλώνες: Υγεία, Περιβάλλον, Κοινωνία, Παιδεία, Αθλητισμό και Ανθρώπινο Δυναμικό.

Δράσεις για την Υγεία

Η Alpha Bank στηρίζει διαχρονικά την Ετήσια Εβδομάδα Ενημέρωσης και Πρόληψης της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου που διοργανώνεται από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Φίλων Νεφροπαθών (ΠΣΦΝ), αλλά και την ετήσια «Διαδρομή Αγάπης» που διοργανώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», ενισχύοντας οικονομικά και τους δύο συνδέσμους. Παράλληλα, τα τελευταία έτη η Τράπεζα συμβάλλει ενεργά στην προώθηση της αιμοδοσίας, οργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία με τη συμμετοχή του Προσωπικού της.

Δράσεις για την Κοινωνία

Η συνεισφορά και η στήριξη προς την κυπριακή κοινωνία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της Alpha Bank που υλοποιεί δράσεις με στόχο τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Σε αυτή την κατεύθυνση, η Τράπεζα στηρίζει διαχρονικά την Europa Donna Κύπρου, όπου μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ενίσχυσε οικονομικά τον Οργανισμό. Παράλληλα, στηρίζει το Βαγόνι Αγάπης, αλλά και την ετήσια εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα» του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, προσφέροντας δωροκουπόνια σε υπεραγορές για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης.

Παράλληλα, η Τράπεζα βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό των παιδιών της Παιδοογκολογικής Μονάδας του Μακάρειου Νοσοκομείου προσφέροντας οικονομική ενίσχυση τόσο στο Ίδρυμα «Μικροί Ήρωες» όσο και στο Hope for Children CRC Policy Centre του διεθνούς ανθρωπιστικού ανεξάρτητου οργανισμού, για την αγορά εξοπλισμού για τα «Σπίτια της Ελπίδας». Επιπλέον, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Νοσημάτων, η Alpha Bank στήριξε τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων «Μοναδικά Χαμόγελα», προσφέροντας τον απαραίτητο εξοπλισμό για τους σκοπούς των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιεί στο Πολυθεματικό Κέντρο Αξιολόγησης και Παρέμβασης.

Δράσεις για την Παιδεία

Σημαντικό κεφάλαιο για την Alpha Bank αποτελούν οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις στον τομέα της Παιδείας στηρίζοντας την εκστρατεία «Όλα τα παιδιά με σχολικά», προσφέροντας σε άπορους μαθητές δωροκουπόνια για την αγορά των απαραίτητων σχολικών ειδών, επιβραβεύοντας μαθητές και φοιτητές για την επίδοσή τους και ενισχύοντας οικονομικά τους συνδέσμους γονέων με σκοπό τη στήριξη των άπορων μαθητών.

Επίσης, υλοποιεί το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Γονείς και Παιδιά ΜΑΖΙ στην εργασία», όπου οι εργαζόμενοι γονείς φέρνουν τα παιδιά τους στον χώρο εργασίας ώστε να εξοικειωθούν με την Τράπεζα και το χρηματοπιστωτικό σύστημα γενικότερα. Τέλος, η Alpha Bank υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νόμισμα και Συναλλαγές: Από το χθες στο σήμερα», όπου μία ειδικά σχεδιασμένη μουσειοβαλίτσα ταξιδεύει σε γυμνάσια και δημοτικά σχολεία σε όλη την Κύπρο και παρουσιάζει την ιστορία του νομίσματος και την εξέλιξη των συναλλαγών στον ελλαδικό χώρο, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.

Δράσεις για τον Αθλητισμό

H Alpha Bank συμμετέχει σε αθλητικές διοργανώσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα συμβάλλοντας στην προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους και της ευγενούς άμιλλας και ενισχύοντας παράλληλα το φιλανθρωπικό έργο των διοργανώσεων.

Δράσεις για το Περιβάλλον

Πάντα ευαισθητοποιημένη σε θέματα περιβάλλοντος, η Alpha Bank υιοθετεί οικολογικές πρακτικές όπως η ανακύκλωση ρεύματος PMD, χαρτιού, μπαταριών και μελανοδοχείων, διαθέτει διαδικασία καταστροφής και ανακύκλωσης μη αρχειοθετημένων εγγράφων στα γραφεία της και συμμετέχει κάθε χρόνο στην παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF «Ώρα της Γης».

Δράσεις για το Ανθρώπινο Δυναμικό

Οι άνθρωποι της Alpha Bank αποτελούν πολύτιμο κεφάλαιο για τον οργανισμό, με την Τράπεζα να ενθαρρύνει την προσωπική τους ανάπτυξη, την αμφίδρομη επικοινωνία και τη συμμετοχή τους στην επίτευξη των στόχων. Η Τράπεζα έχει λάβει την πιστοποίηση «Εργοδότης Ισότητας», μία διάκριση που επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων στο εργασιακό περιβάλλον.

Στόχος της Alpha Bank είναι να συνεχίσει και την τρέχουσα χρονιά, στο πλαίσιο της Εταιρικής της Υπευθυνότητας, να υποστηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και να ενισχύει φορείς που σχετίζονται με την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και το περιβάλλον, πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο.

ALPHA BANK CYPRUS LTD
Μέγαρο Alpha Bank
Λεωφόρος Λεμεσού 3
2112, Αγλαντζιά, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22888888
Φαξ: 22773788
Ιστοσελίδα: www.alphabank.com.cy 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση